Air Serbia, nacionalna aviokompanija Srbije, danas je saopštila da je za nepunih 5 meseci od početka poslovanja u oktobru 2013. godine ostvarila pozitivan razvoj, koji se ogleda u proširenju saobraćajne mreže, razvoju flote i otvaranju novih radnih mesta u Srbiji.

Generalni direktor Er Srbije kaže da je veoma zadovoljan rezultatima ostvarenim od početka rada na razvoju ove aviokompanije u regionalnog lidera.

"Za veoma kratko vreme ponovo smo povezali celu balkansku regiju, uveli smo novu flotu sa prepoznatljivim znakom Er Srbije, podigli smo standarde usluge i posluženja na letu i otvorili nova, atraktivna radna mesta u Srbiji. Ove promene, zajedno sa jakim akcentom na uslugama klijentima, iz temelja su izmenili način na koji kompanija posluje. Svi naši napori usmereni su ka pružanju prvoklasne usluge našim gostima koji će za nas uvek biti na prvom mestu", izjavio je gospodin Kondić.

U cilju unapređenja komfora, Air Serbia je uzela u zakup osam savremenijih aviona Airbus A319 i dva aviona Airbus A320 kako bismo postepeno zamenili staru flotu aviona tipa Boeing 737. Oba Airbusa A320 biće puštena u saobraćaj u prvoj polovini aprila 2014. čime završavamo privremeni plan obnavljanja flote, stoji u saopštenju Air Serbije.

Saobraćajna mreža Er Srbije, koju opslužuje sopstvena flota, stalno raste, tako da će se od prošlogodišnjih 27 destinacija proširiti na 38 destinacija do kraja ove godine. Od juna uvode letove za Varnu, Bejrut i Varšavu.

"Neki od ovih gradova preko dvadeset godina nisu bili međusobno povezani vazdušnim putem i izuzetno sam ponosan što je tu vezu uspostavila baš Air Serbia. Ovo predstavlja važan aspekt svega što smo u stanju da pružimo", rekao je Kondić.

Foto: Prvi avion Airbus A320 u floti Air Serbije po sletanju na beogradski aerodrom "Nikola Tesla"