Domaći avioprevoznik Jat Airways, suočen sa nadolazećom lowcost konkurencijom, nastavlja sa promotivnim kampanjama. Akcije koje su počele prošle jeseni nastavljaju se jedna za drugom a promotivne tarife gotovo da postaju redovne.

Tako je i danas Jat izašao sa novom promocijom i starim sniženjima cena ka brojnim destinacijama. Povratne karte do gradova u regionu mogu se kupiti za 109 evra sa svim taksama i doplatama uračunatim u cenu. Italijanske destinacije (Milano i Rim) su neznatno skuplje (129 evra, puna cena) dok su značajna sniženja primenjena i na cena karata ka Skandinaviji. Karte u jednom pravcu do Stokholma, Geteborga i Kopenhagena koštaju sa svim taksama od 69 evra dok su povratne 149 evra. Mediteranske destinacije su takođe na popustu pa tako let do Atine i nazad sada košta 169 evra isto koliko staje i povratni let do Larnake. Odlazak u Tel Aviv je takođe povoljniji i povratna karta tokom promotivnog perioda može se kupiti za 269 evra.

Više o Jatovoj akciji i o detaljima promotivnih tarifa možete čitati u našoj rubrici "Preporučujemo".

Sa novim cenama Jat Airways se značajno približio lowcost konkurenciji što se i odražava na broj putnika ove kompanije. Kako je blog "Ex YU Aviation" danas javio, Jat Airways je zabeležio veliko povećanje broja putnika. U aprilu je povećanje iznosilo 33% u odnosu na isti mesec prošle godine a ukupno povećanje od početka godine iznosi 19%. U isto vreme značajno je povećana i popunjenost putničke kabine na 69% što je povećanje od 6%. Jat beleži porast broja putnika u evomeditaranskom saobraćaju a poseban uspeh je ruta ka Crnoj Gori, gde je Jat ponovo preuzeo primat u odnosu na Montenegro Airlines. Jedini pad broja putnika Jat beleži u čarter saobraćaju što je u direktnoj vezi sa nedostatkom aviona i nemogućnošću da se odgovori zahtevima tržišta.