Air Serbia će od 1. maja promeniti šaltere za prijavu putnika za let na aerodromu u Amsterdamu.

Novi šalteri za čekiranje putnika (check-in) Air Serbije za letove iz Amsterdama do Beograda će biti u odlaznom holu 3 amsterdamskog aerodroma Schiphol (AMS) umesto u odlaznom holu 2.

U ovom holu se već nalazi šalter za prodaju karata Air Serbije, a ubuduće će i avioni ove kompanije biti parkirani uz prilaze F, G ili H koji su rezervisani za nešengenski saobraćaj.

Ova promena neće uticati na veze sa letovima drugih aviokompanija sa kojima Air Serbia ima ostvarenu saradnju, čak i kada oni polaze sa drugih pozicija naspram odlaznog hola 2 kao što je to slučaj sa domaćom aviokompanijom KLM i njenim američkim partnerom Delta Air Linesom, koji uprave ovaj hol koriste za svoje letove ka Severnoj Americi, koji su i najvažniji za transfer sa letova Air Serbije.

Amsterdamski aerodrom je više godina proglašavan najboljim evropskim aerodromom kao i najzgodnijim aerodromom za transfer. Ovaj aerodrom je objedinjen pod jednim krovom i iako ima mnoštvo odvojenih pristanišnih holova oni svi čine deo jedinstvenog terminala.

Funkcionalnost amsterdamskog aerodroma je izvanredna, a njegova organizacija je primer drugim aerodromima. Aerodromski sadržaji su izvanredni i svi putnici u tranzitu mogu da uživaju dok čekaju na naredni let.

U delu terminala gde će ubuduće biti putnici koji lete Air Serbijom nalazi se i aerodromska galerija čuvenog amsterdamskog muzeja Rijks, velika aerodromska biblioteka kao i prostorije za meditacije i molitve. Ovaj deo terminala je sa centralnim holom 2 povezan dugačkim prolazom koji je nazvan Holland Boulevard i u kome se nalaze aerodromski hotel, spa centar, kazino, ormarići za garderobu, brojne prodavnice i ugostiteljski sadržaji.