Povratna aviokarta između Banja Luke i Beograda na direktnim letovima Air Serbije trajno je snižena na samo 54 evra.

Cena karte u jednom smeru je spuštena na 33 evra.

Ove cena uključuje sve pripadajuće takse, a na taj iznos još samo treba dodati nadoknadu za izdavanje karte koja zavisi od prodajnog mesta.

Za kupovinu preko sajta kompanije nadoknada se ne naplaćuje, ali je za kupovinu u predstavništvima ove kompanije ona deset evra, koliko uobičajeno naplaćuju i turističke agencije koje prodaju aviokarte.

Ukupno sa nadoknadom za izdavanje povratna karta do Banja Luke košta 64 evra ili oko 7400 dinara, dok je povratna karta autobusom između Beograda i Banja Luke 3985 dinara. Karta u jednom smeru avionom je 4990 dinara, a autobusom je 2540 dinara.

Promotivne cene do Istanbula i Rima
Air Serbia je uvela i promotivne cene do Rima i Istanbula za prodaju od 02. juna do 20. jula i za putovanja od 25. juna do 31. jula 2014. godine. Povratna karta sa svim taksama i nadoknadom za izdavanje košta 115 evra do Rima i 119 evra do Istanbula.

Ova cena za let do Banja Luke je trajna redovna cena, tj. ne radi se o nekoj privremenoj ili promotivnoj ceni.

Na ovaj potez su se u srpskoj nacionalnoj aviokompaniji odlučili zbog izuzetno slabog interesovanja putnika od kada je uvedena linija, ali i zbog velike želje da linija opstane.

Air Serbia je 1. decembra prošle godine otvorila redovnu liniju za Banja Luku, ali ona ne beleži zadovoljavajuće rezultate. U proseku na svakom letu između dva grada bude 20-tak putnika od 66 slobodnih mesta (ATR 72) što je nedovoljno da bi linija bila isplativa i da bi na duže staze opstala. Ovaj let omogućava putnicima iz Banja Luke da preko Beograda putuju do velikog broja destinacija Air Serbije po povoljnim cenama, ali ni to nije bilo dovoljno da privuče putnike.

Air Serbia od početka ove linije održava svakodnevne letove ka Banja Luci, a osim niže cene u razmatranju je i smanjenje broja letova. Kako Aviokarta.net saznaje ne postoji namera da se linija ugasi, ali ove pokušaje da se privuku putnici treba shvatiti kao poslednje.