Poletela je nova aviokompanija jednostavnog naziva La Compagnie.

Ova francuska kompanija je neobična i zanimljiva pošto poseduje samo jedan avion i samo jednu putnu klasu – biznis.

La Compagnie je, kako su je njeni vlasnici nazvali, butik aviokompanija koja je mala i sofisticirana i koja svojim putnicima nudi putovanje sa stilom samo na jednoj jedinoj liniji Pariz – Njujork.

Vlasnici ove kompanije su stari znanci i partneri Frantz Yvelin i Peter Luethi. Njih dvojica su 2006. godine osnovali aviokompaniju L'Avion koja je koristila dva Boeingova aviona 757-200 sa kabinama prepravljenim u luksuznu biznis klasu.

Ova kompanija je održavala jednu jedinu liniju između Pariza i Njujorka, a 2008. samo godinu dana nakon što je poletela (2007) kompaniju su prodali British Airwaysu koji ju je nakon toga integrisao sa Open Skies prevoznikom.

Dvojica entuzijasta su sada odlučili da ponove svoj biznis i osnovali su na identičan način La Compagnie, jedinstvenu kompaniju koja nudi samo biznis klasu. I ovog puta je njihov izbog pao na Boeing 757-200 u kome je unutrašnjost preuređena u udobnu i prostranu kabinu biznis klase sa 74 putnička mesta.

Sedišta su postavljena u konfiguraciji dva + dva i imaju dovoljno prostora za putnike. U sebi imaju ugrađene masažere i mogu da se obaraju u krevet pod uglom od 180 stepeni. Razmak između sedišta (od naslona do naslona) je fantastičnih 157cm. Širina sedišta je 66cm.

Sedišta su opremljena lampom za čitanje, pregradama za lične stvari, priključkom za elektronske uređaje, priključkom za slušalice i džepom za dokumenta.

Na sedištima su postavljeni antialergijski jastuci, velika mekana ćebad i Caudalie pribor za putovanja.

Kabina ima specijalnu LED rasvetu tako da tokom putovanja omogućava opuštajuću atmosferu.

Putnici tokom leta imaju mogućnost da koriste besplatan elektronski sistem zabave koji sadrži najnovije filmove, muziku i popularne TV programe kao i bogatu zbirku najvažnijih svetskih novinskih naslova. Zabava je dostupna preko ličnog Samsungovog tableta koji se dobija na korišćenje.

Tokom leta putnici mogu da uživaju u raznovrsnim i luksuznim kulinarskim specijalitetima čuvenog pariskog kuvara Kristofa Langrea i u najkvalitetnijim vinima pažljivo izabranim za svako jelo.

La Compagnie svojim putnicima omogućava i boravak u luskuznim aerodromskim salonima. U Parizu, na aerodromu Charles de Gaulle, mogu da koriste salon Icar Lounge, a u Njujorku, na aerodromu Newark, na raspolaganju im je salon Art & Lounge na Terminalu B.

Cena povratne karte sa svim taksama na letu ove kompanije je od 1300 evra, a putnicima se ovih dana nudi specijalna ponuda u okviru koje dvoje putnika mogu da lete po jedinstvenoj ceni od 1700 evra.