Izdavanje viza za Ujedinjene Arapske Emirate je pojednostavljeno za državljane Srbije.

Proces dobijanja turističke vize koja važi 30 dana je značajno ubrzan, pojednostavljen, a viza je jeftinija.

Za dobijanje vize više nije neophodno posedovati povratnu aviokartu ili vaučer hotela.

Putnici koji putuju u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) treba da popune online formular zahteva za vizu koji se može naći na sajtu Ambasade UAE.

Servisno izdavanje viza
Pojedine aviokompanije za svoje putnike rade servisno izdavanje viza za UAE uz odgovarajuću nadoknadu. Putnici na ovaj način mogu dobiti vizu za UAE već godinama, a kompanije koje to omogućavaju su Emirates i Flydubai.

Tako popunjen formular treba odštampati i potpisati i onda zajedno sa ostalom dokumentacijom treba predati lično u konzularnom odeljenju Ambasade UAE u Beogradu.

Osim tako popunjenog formulara od dokumentacije je potreban i važeći pasoš, jedna fotografija pasoškog formata na beloj pozadini i potvrda iz banke o posedovanju računa na kojoj se vidi i trenutno stanje na računu.

U slučaju da je putnik muško dete do 18 godina, odnosno žensko dete do 21 godine obavezno je i prisustvo roditelja, a potrebno je uz obaveznu dokumentaciju priložiti i saglasnost roditelja na engleskom jeziku.

Termini za predaju dokumentacije se zakazuju telefonom (011/4020-500) ili elektronskom poštom (consular_belgrade@mofa.gov.ae). Prijem zahteva za vizu je od 9:30 do 14:30, a preuzimanje dokumentacije je od 15 do 16 časova.

Rok za izradu vize je od tri do sedam dana, a cena izdavanja vize iznosi 4050 dinara.