Od 31. oktobra na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ kao i svuda u svetu počeo je da se primenjuje zimski red letenja. Tokom zimskog perioda saobraćaj je slabijeg intenziteta i aviokompanije po pravilu smanjuju broj poletanja i vrše manje korekcije. Zbog novogodišnjih i božićnih praznika uvode se dodatni polasci, a osim tog kratkog perioda u ostatku zimske sezone letova ima svakako manje. Tako je svuda, tako je i u Beogradu.
Srpska aviokompanija Jat Airways objavila je novi red letetenja koji i nema značajnije promene u odnosu na zimski. Jedina nova destinacija je Pafos, grad na Kipru koji će predstavljati alternativu Larnaki čiji se aerodrom sprema za rekonstrukciju piste zbog čega će biti zatvaran. Letovi do Pafosa biće obavljani tri puta nedeljno (utorkom, četvrtkom i subotom). Osim nove linije jedina dva povećanja očekuju Brisel, koji će dobiti i treći let nedeljno (preko Amsterdama) i Atinu koja će biti povećana na četiri leta nedeljno (jedan više). Linije na kojima se smanjuje frekvencija su: Berlin (tri umesto četiri), London Heathrow (ostaju svakodnevni letovi ali se ukidaju dva koja su bila dodata tokom leta), Malta i Tripoli (jedan let umesto dva), Solun (dva umesto tri). Jat neće leteti tokom zime do Tunisa ali jedan nedeljni polazak do Monastira će ostati. Na ostalim linijama nije bilo promena u broju polazaka.
Strane aviokompanije takođe smanjuju broj poletanja sa beogradskog aerodroma. Aerosvit će imati jedan let manje ka Kijevu (tri umesto četiri), Tunisair (neće leteti ka Monastiru preko zime ali zadržava jedan let ka Tunisu), Norwegian će leteti samo jednom nedeljno ka Oslu (umesto dva puta). Poljski LOT smanjuje broj polazaka za dva (tri nedeljno), dok Spanair sezonski ukida dva leta nedeljno ka Madridu, ali dodaje jedan (četvrti) ka Barseloni.
Neprijatna iznenađenja priredili su nam British Airways koji u potpunosti ukida liniju ka Londonu i Aegean Airlines koji se povlači sa linije ka Atini. Air Baltic je još ranije suspendovao tokom zime liniju ka Rigi ali se očekuje ponovno uspostavljanje ove linije od proleća.
Prijatno iznenađenje došlo je iz Swiss-a koji uvodi drugi dnevni let iz Ciriha čime se otvara mnoštvo novih interkontinentalnih destinacija sa presedanjem u Cirihu.
Najviše nada na beogradskom aerodromu polažu u nove linije niskotarifnog avioprevoznika koji je planirao da kod nas otvori još jednu svoju bazu od narednog proleća. Već tokom zimskog reda letenja sa početkom 15. decembra Wizz Air će pokrenuti dve nove linije: Rim (tri puta nedeljno) i Malme (dva puta nedeljno).
Zahvaljujući ekspanziji saobraćaja koja je počela od decembra 2009, a nastavila se u prvoj polovini ove godine, beogradski aerodrom iz meseca u mesec beleži značajan porast saobraćaja. Glavni rezultati novih linija koje su tada uvedene dolaze do izražaja tek od avgusta od kada se na mesečnom nivou beleži porast broja putnika po fantastičnoj stopi od 20 procenata.