Prema redu letenja aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu ove sezone će biti najviše čarter letova do Turske. Nekoliko domaćih turoperatora zakupilo je ukupno 339 letova prema turskom primorju.

Antalija kao najpopularnija avio destinacija tokom leta i ove godine zauzima prvo mesto sa 271 letom što je u proseku skoro dva leta dnevno tokom sezone.

Prvi let ka Turskoj obavljen je neuobičajeno rano, već 13. maja, avionom Jat Airways-a koji je bio pun do poslednjeg mesta. Poslednji let je planiran za 13. oktobar. Osim do Antalije, sa beogradskog aerodroma biće letova i do Dalamana (11 letova) i Bodruma (57).

Letove ka Turskoj obavljaće četiri aviokompanije. Jat Airways će obaviti 187 letova avionom Boeing 737-300, ukupnog kapaciteta 23.500 putnika. Aviogenex će leteti 72 leta avionima Boeing 737-900ER iznajmljenim od Sky Airlines-a, ukupnog kapaciteta 15.480 putnika. Pegasus Airlines ima u planu 53 leta, avionima Boeing 737-800, ukupnog kapaciteta 10.000 putnika, dok će najmanje letova obaviti Freebird Airlines – 27, avionima Airbus A320, ukupnog kapaciteta 4.800 putnika.

Na drugom mestu po broju čarter letova tokom letnje sezone je Egipat, sa ukupno 189 polazaka ka Hurgadi (179) i Šarm El Šeiku (10). Ka Egiptu će leteti tri aviokompanije: Jat Airways (20 letova), Air Cairo (91 let) i Nesma Airlines (68 letova). Ukupan kapacitet na svim letovima do Egipta je malo preko 30.000 putnika.

Grčka, koja je prva autobuska destinacija za srpske turiste, zauzima tek treće mesto kada su avionski aranžmani u pitanju. 159 letova biće ovog leta obavljeno prema Krfu, Kefaloniji, Skijatosu, Santoriniju, Kosu, Rodosu, Zakintosu i Kritu (Hanja i Heraklion).

U Tunis će ove godine sleteti 77 aviona sa srpskim turistima na aerodrom Enfidha (Enfida) koji se nalazi između Susa i Hamameta. Jat Airways će takođe leteti 24 puta ka Monastiru, a ovom broju treba dodati i 30-tak letova na redovnoj liniji Tunis Air-a prema glavnom gradu Tunisu. ovi letovi se mogu naći i u slobodnoj prodaji, ali i u okviru turističkih aranžmana, tako da imaju status redovnog, a ne čarter leta.

Jat Airways će imati čarter letove do Palma de Majorke (43 leta). Prema Đironi će Jat leteti 40-tak puta, a ovaj let će verovatno biti i u slobodnoj prodaji.

Srpska nacionalna aviokompanija leteće i ka Siciliji i Sardiniji za koje svake godine ima sve više interesovanja u Srbiji. Planirano je deset letova do Katanije i Kaljarija kao i osam letova do Palerma.

Jat Airways će tokom leta obaviti i osam čarter letova do Larnake, do koje inače leti i u redovnom saobraćaju.

Za razliku od redovnog saobraćaja u čarteru su stalno moguće promene. Pojedini turoperatori otkazuju polaske na početku sezone zbog nedovoljno prodatih aranžmana. Prvih nekoliko letova Freebird Airlines-a za Antaliju je već otkazano. Neke agencije menjaju prevoznike, pa je tako Nesma Airlines preuzela većinu letova za Hurgadu koji su prvobitno bili dodeljeni Jat Airways-u.

Najprijatnije iznenađenje za putnike ovog leta priredio je Aviogenex, srpski čarter prevoznik, koji je unajmio dva skoro nova aviona Boeing 737-900ER od turskog čarter prevoznika Sky Airlines. Tako će putnici ove sezone imati daleko kvalitetniju uslugu na letovima do Antalije. I Pegasus i Sky Airlines raspolažu sa veoma mladim avionima (do 3 godine), a to su ujedno i avioni najvećeg kapaciteta u svojoj klasi: Boeing 737-800 sa 176 mesta koji će koristiti Pegasus Airlines i Boeing 737-900ER sa 215 mesta koji će koristiti Sky Airlines. Najveća nepoznanica ove sezone biće Jat Airways. Zbog večitog problema sa flotom i nedostatkom aviona koji se najviše oseća tokom leta, neizbežan je ogroman upitnik na planirani Jatov red letenja u čarter saobraćaju.