Letonska nacionalna aviokompanija Air Baltic je jutros na liniji iz Osla dovezla petomilionitog putnika svom matičnom aerodromu u Rigi. Ovo je prvi put u istoriji aerodroma da je zabeleženo pet miliona putnika u jednoj godini.

Air Baltic takođe ima razloga za slavlje pošto je to poslednji od ukupno 3.153.835 putnika koliko je letonska kompanija prevezla do sada ove godine.

Brojanje se nastavlja i dalje do kraja godine, a po sadašnjem prolaznom rezultatu Air Baltic će imati povećanje broja putnika od 5%. To je i prvi put da Air Baltic prelazi brojku od tri miliona.

Nedavno postavljeni izvršni direktor Air Baltic-a, martin Gaus je izjavio da su "u kompaniji veoma srećni zbog rasta aerodroma u Rigi i da će i ubuduće doprinositi razvoju aerodroma, imajući u vidu obnovu flote i nove destinacije".

Petomilioniti putnik je na poklon dobio buket cveća i dve besplatne povratne karte u biznis klasi do bilo koje Air Baltic-ove destinacije, a poseban poklon iznenađenja su bile i nove Air Baltic cipele, koje su nedavno dizajnirane i puštene u prodaju.

Air Baltic iz Rige leti do preko 60 destinacija u Evropi, Skandinaviji, Rusiji, Zajednici nezavisnih država i Bliskom Istoku.

Ova kompanija je tokom zimske sezone suspendovala liniju između Rige i Beograda, za koju nam je potrveđeno, da je bila veoma uspešna. Još uvek je neizvesno da li će linija biti ponovo aktivirana na proleće naredne godine kako je prvobitno bilo objavljeno. Beograd se trenutno ne pominje u planovima ove kompanije, ali je ova linija predviđena usvojenim budžetom za narednu godinu.