Na parkiralištu JKP "Parking servis'', koje se nalazi u okviru kompleksa aerodroma "Nikola Tesla", asfaltira se i obeležava 209 parking mesta. Tokom prethodna dva dana, 26. i 27. maja, rekonstruisana je površina od 5.600 kvadratnih metara koju osim prostora za parkiranje automobila, čine i prilazne saobraćajnice.

Radovi na parkingu "Aerodrom" odvijaju se u dve faze, kako bi korisnicima uvek na raspolaganju bio određeni broj mesta.

Izvođač radova na obnovi asfalta je JKP "Beograd put" sa kojim "Parking servis" ima potpisan ugovor na godišnjem nivou. Gornji deo parkirališta na "Aerodromu" poslednji put je saniran pre 10 godina, a kompletno renoviranje nije rađeno poslednje tri decenije.

"Kolovoz smo zatekli u jako lošem stanju, jer već deceniju ni dinar nije uložen u održavanje i zato smo započeli neophodnu obnovu svih 209 parking mesta. Nećemo dozvoliti da prva slika koju stranci vide kada dođu u Beograd, bude zapušteni parking", rekao je vd direktora Parking servisa Andrija Čupković.

U skladu sa predviđenim planom poslovanja za tekuću godinu, za kompletnu rekonstrukciju parkirališta na Aerodromu "Parking servis" je izdvojio 5.350.000 dinara.