Aerodrom u Frankfurtu je juče otvorio 800 metara dugo pristanište u produžetku Terminala 1. Novi prošireni deo nazvan je "A – Plus", a u saobraćaj će biti uključen od 10. oktobra.

A – Plus pristanište će služiti isključivo za letove Lufthanse, kojoj je Frankfurt matični aerodrom, kao i za letove njenih partnera iz Star Alijanse.

Izgradnjom novog pristaništa aerodrom je povećao putnički kapacitet za šest miliona, tako da sada njegov ukupan maksimalan kapacitet iznosi 65 miliona putnika godišnje. Pristanište "A – Plus" ima 185 hiljada kvadratnih metara korisne podne površine što ga čini najvećom nadzemnom građevinskom konstrukcijom na aerodromu nakon otvaranja velikog Terminala 2 u 1994. godini.

Omogućeno je pristajanje do sedam širokotrupnih aviona. Četiri gejta su izgrađena da omoguće povezivanje sa najvećim dvospratnim putničkim avionom (Airbus A380) uz pomoć tri aviomosta: jedan za gornji nivo i dva za donji nivo aviona. Ostale tri pozicije su prilagođene avionima poput Boeing-a 747 ili Airbus-a 340, koji koriste po dva aviomosta. Pristanište može da primi i uskotrupne avione (maksimalno 11 u isto vreme), čime se postiže njegova maksimalna fleksibilnost.

Ovaj projekat je koštao 700 miliona evra i njegova izgradnja je trajala četiri godine. Kamen temeljac je postavljen u decembru 2008. a radovi su završeni u planiranom roku.

Pristanište sadrži 60-tak prodavnica i ugostiteljskih objakata, a opremljeno je pokretnim trakama kako bi putnici mogli brže i lakše da se kreću kroz njega. Sve stolice u čekaonicama opremljene su sopstvenim USB i električnom utičnicom, kako bi putnici dok čekaju na ukrcavanje mogli jednostavno da koriste svoje električne uređaje.

Lufthansa je dobila pet novih luksuznih putničkih salona: jedan za putnike prve klase (First Class), dva "Senator" salona za putnike biznis i prve klase koji su članovi Miles and More programa sa višim statusom, i dva za sve putnike biznis klase. Sa ovim novim salonima Lufthansa je udvostručila salonski prostor koji nudi svojim putnicima na frankfurtskom aerodromu i on sada iznosi 14 hiljada kvadratnih metara.

Prema rečima dr Stefana Šulta, predsednika izvršnog odbora Fraport-a, novo pristanište će značajno doprineti poboljšanju transfera sa letova u srednjelinijskom na letove u dugolinijskom saobraćaju, čime će frankfurtski aerodrom zadržati lidersku poziciju transfernog čvorišta.