U Beogradu je 11. novembra 2010. održan stručni forum na temu „Otvoreno nebo nad Srbijom“ u organizaciji Business Info grupe i nedeljnika „Vreme“. Pored Sporazuma o zajedničkom evropskom vazduhoplovnom području (ECAA) učesnici foruma su govorili i o novom zakonu o vazdušnom saobraćaju, potencijalima regiona i saradnji aviokompanija, uticaju liberalizacije na nacionalnog avioprevoznika Jat Airways, efektima na putnički saobraćaj na beogradskom aerodromu i sveukupnom uticaju na putnike.
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Jelko Kacin izjavio je da je Srbija dosta uradila na približavanju evropskom zakonodavstvu ali da to nije dovoljno i da uprkos tome što „Srbija ima sjajnu vazduhoplovnu prošlost ne znači da će imati i tako sjajnu budućnost, jer za to snovi nisu dovoljni.“
Za razliku od njegovog uzdržanog optimizma, državni sekretar u Ministarstvu infrastrukture, Miodrag Miljković i direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Nebojša Starčević, istakli su da je donošenje Zakona o vazdušnom saobraćaju veliki napredak ka usklađivanju domaćeg zakonodavstva sa evropskim. Jedna od stvari koja treba da bude urađena je i razdvajanje Komiteta za istraživanje avionskih nesreća od Direktorata kako bi se izbegao sukob interesa. Gospodin Starčević je nabrojao sve pozitivne i negativne aspekte Sporazuma poznatog kao „otvoreno nebo“. Kao prednosti istakao je liberalizaciju saobraćaja i dolazak dosta novih aviokompanija, više putnika i niže cene ali pored tih komercijalnih efekata kao veoma važne istakao je i brojne prednosti u oblastima bezbedenosti i sigurnosti kao i navigacije. Među najvažnijim minusima ovog sporazuma naveo je lošu poziciju za nacionalnog prevoznika koji je stavljen u neravnopravan položaj zbog selektivne primene sporazuma od strane zemalja koje ga još nisu ratifikovale. Sporazum ima i negativan uticaj na sklapanje bilateralnih sporazuma sa zemljama van Evrope kojima pojedine njegove odredbe smetaju.
Pored pomenutih učesnika, forumu su prisustvovali i direktori beogradskog i niškog aerodroma, Velimir Radosavljević i Dragan Bugarinović, predstavnik Jat Airways-a Nenad Vojnović, izvršni direktor oblasne kontrole letenja, Bruno Genal, ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kao i vazduhoplovnih stručnjaci iz inostranstva.