Na aerodromu u Los Anđelesu je u nedelju 22. septembra otvoren za saobraćaj južni hol renoviranog međunarodnog terminala "Tom Bradley", nakon završene prve faze radova.

Novi terminal je počeo da se koristi od marta 2013. kada je otvoreno tri gejta. Sada je u saobraćaju ukupno osam gejtova koji mogu da prime velike avione najnovije generacije poput Airbusovog superdžamba (A380) ili novog Boeingovog džambo džeta (B747-8).

Tom Bradley terminal je vredan 1,9 milijardi dolara i najlepši je deo velikog projekta renoviranja i dograđivanja aerodroma u Los Anđelesu (LAX) čija je ukupna vrednost preko četiri milijarde dolara i predstavlja najveće javne radove u istoriji Los Anđelesa.

Putnici koji budu imali prilike da putuju preko ovog terminala imaće mogućnost da dožive jedno sasvim drugačije aerodromsko iskustvo. U središtu ogromnog hola nalaziće se Antonio Villaraigosa paviljon sa preko 60 vrhunskih restorana, prodavnica i duty free prodavnica.

Novi Tom Bradley terminal postao je arhitektonska ikona. Inspirisan je Pacifikom (Tihim okeanom). Njegov krov podseća na talase koji se razbijaju na plaži. On je svetao, prozračan, otvoren i prostran i njegova unutrašnjost je okupana dnevnim svetlom. Prema svemu što se može videti i što je do sada urađeno novi terminal je nadmašio sva očekivanja i predstavlja novo arhitektonsko čudo.

Terminal nosi ime po omiljenom gradonačelniku Los Anđelesa, Tomu Bredliju (Tom Bradley), koji je bio prvi i jedini afroamerički gradonačelnik ovog grada. On se i najduže zadržao na mestu gradonačelnika Los Anđelesa, kojim je vladao čak 20 godina (od 1973. do 1993). Terminal je sagrađen u okviru priprema Los Anđelesa za Olimpijske igre 1984. godine, a tim povodom je i otvoren.