U okviru radova na rehabilitaciji autoputa E-75 kroz Beograd došlo je do promene režima saobraćaja na delu autoputa u neposrednoj blizini aerodroma. Radove po fazama izvodi javno preduzeće „Putevi Srbije“ a svi detalji o toku radova i predviđenim fazama mogu se pronaći na sajtu ovog preduzeća.
Po informacijama Auto moto saveza Srbije na snagu je stupila IV faza radova, uz odgovarajuće izmene režima saobraćaja na autoputu E–70, na delu od tačke koja je udaljena oko 500 m od petlje ,, Aerodrom” do petlje tzv. T6 (isključenje za AP E-75 Beograd-Novi-Sad, odnosno i Bežanijsku Kosu – Kvantaš, Tempo). Na ovoj deonici, dužine 3,6 km, za saobraćaj zatvorena desna strana autoputa iz pravca Šida ka Beogradu, a celokupni saobraćaj je prebačen na suprotnu stranu autoputa i obavlja se dvosmerno. Saobraćaj za Aerodrom Nikola Tesla iz pravca Šida je normalizovan.

Zbog promenjenog režima saobraćaja putnicima koji putuju preko beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ se savetuje da ranije krenu od kuće ka aerodromu kako bi stigli na vreme da se registruju za let. Za putnike iz Beograda alternativno rešenje može biti i put preko Bežanijske kose i Ledina.