Wizz Air je dodatno poboljšao pravila za kupovinu karata u ovlašćenim turističkim agencijama.

Mnogi putnici koji nemaju platne kartice ili se plaše da kupuju karte online mogu to da urade u ovlašćenim turističkim agencijama, a od nedavno je ova procedura znatno olakšana.

Nove procedure su dodatno promenjene nakon tromesečnog perioda testiranja u kome su se pokazala izvesna ograničenja.

Wizz Air je u junu uveo pravilo da sve karte izdate preko agencija imaju automatski uračunat i veliki kabinski prtljag, kako bi se izbegli nesporazumi prilikom ukrcavanja s obzirom da su agenti propuštali da informišu putnike o pravilima za ručni prtljag.

Nakon reakcija agentske mreže u kojima je Wizz Airu ukazano da nova pravila otežavaju njihovu prodaju pošto su sada njihove cene više od cena preko sajta (zato što obavezno uključuju i prtljag), ona su i promenjena.

Wizz Air od 11. septembra ne uključuje veliki kabinski prtljag u cene karata koje se kupuju preko agenata, ali je smišljen drugi način da se izbegnu nesporazumi prilikom ukrcavanja.

Oni su uveli obavezan aerodromski check-in za sve putnike koji nemaju ili veliki kabinski prtljag ili prtljag za predaju, a koji su karte kupili preko agencije. U tom slučaju aerodromski check-in će biti obavezan, ali se neće dodatno naplaćivati.

Samo putnici koji imaju nešto od prtljaga koji se plaća dodatno mogu da se čekiraju online, a oni koji nemaju prtljag a žele web check-in moraće da kupe kartu samostalno preko sajta.

Sva ostala pravila uvedena u junu ostaju na snazi, pa je tako i dalje moguće da agencija za svog putnika čuva rezervaciju do 48 sati, ako se radi o putovanju koje je dalje od 14 dana od dana rezervacije karte, kao i da u roku od dva sata od napravljene rezervacije besplatno promeni ime putnika.

Ove olakšice će znatno poboljšati uslove prodaje agencijama. Obavezno aerodromsko čekiranje ne bi trebalo teško da padne našim državljanima pošto su svi, pa i oni koji se čekiraju online, obavezni da na šalteru Wizz Aira urade tzv. document check, odnosno proveru putnih isprava od strane službenika aviokompanije. Ovo pravilo postoji za sve državljane iz zemalja nešengenske zone.