Niskotarifna aviokompanija Wizz Air je uvela znatno liberalnija pravila prodaje karata preko turističkih agencija.

Sve agencije koje su registrovane u sistemu Wizz Aira moći će ubuduće znatno lakše da prodaju njihove karte.

Wizz Air je omogućio pravljenje rezervacija što je do sada bilo gotovo nezamislivo kod lowcost aviokompanija.

Od 4. juna agencije koje se bave prodajom aviokarata moći će da prave rezervacije za letove Wizz Aira koje će imati rok važnosti od 48 sati, ako je putovanje dalje od 14 dana, nakon čega će automatski biti poništene. Agencije će u tom roku imati mogućnost da zatvore registraciju tako što će kupiti i izdati kartu ili je stornirati ako kupac odustane od kupovine.

Nova usluga za agencije se zove zaključavanje tarife (tariff lock) i podrazumeva da će prodavac imati garantovanu cenu u periodu od 48 sati, tokom kog mora da završi rezervaciju. Imajući u vidu da su se karte do sada morale kupiti odmah bilo da se kupuju online ili u agenciji, ova opcija je ogroman korak napred za sve agencije pošto im od sada daje mogućnosti koje imaju i kod drugih tradicionalnih aviokompanija.

Putnici koji kupuju kartu, ali su neodlučni ili nemaju odmah novac za njenu kupovinu sada mogu da pozovu bilo koju ovlašćenu agenciju koja će moći da ih sačeka dva dana.

U isto vreme Wizz Air je omogućio agencijama da vrše besplatne promene imena u periodu od dva sata nakon izvršene rezervacije. Ovo će smanjiti broj promena karte zbog pogrešno napisanog imena putnika.

Nova pravila ne važe za kupovine karata online, već samo za kupovine preko ovlašćenih agencija što je veoma značajno na tržištima koja su tradicionalna i gde su putnici još uvek uzdržani od kupovine aviokarata online kakvo je i tržište u Srbiji.