Poljska aviokompanija LOT je najavila ponovno uspostavljanje redovnog saobraćaja između Beograda i Varšave počev od 2. aprila 2013.

Na ovoj liniji biće pet polazaka nedeljno: utorkom, sredom, petkom i nedeljom, a od 8. aprila i ponedeljkom. Polasci iz Varšave na letu LO 571 planirani su za 11:20, sa dolaskom u Beograd u 13:00. Poletanje iz Beograda ka Varšavi planirano je za 13:45, a dolazak na aerodrom Chopin (Šopen) u 15:20. Na ovoj liniji leteće avion Embraer E-170 sa 70 putničkih mesta.

Sa ovog jednostavnog i modernog aerodroma putnici iz Beograda mogu dalje nastaviti ka ostalih poljskim gradovima do kojih leti LOT kao i prema brojnim evropskim destinacijama. Ipak, kao najvažnije destinacija za srpske putnike u LOT-u navode severnoameričke gradove Njujork, Čikago i Toronto.

Na ovim linijama planirano je da leti novi Boeingov avion Dreamliner, ali će umesto njega leteti i dalje Boeing 767, sve dok se Dreamliner nakon vanredne inspekcije u Americi ne vrati u komercijalnu upotrebu.

Redovne cene povratne aviokarte na liniji Beograd – Varšava iznosiće od 249 evra (plus nadoknada za izdavanje), dok će u sezoni biti česte promotivne kampanje u okviri kojih će do glavnog grada Poljske biti moguće otputovati za manje od 200 evra, baš kao i prethodne letnje sezone.

Cene LOT-ovih karata do Severne Amerike su konkurentne i povoljne. Povratna karta sa svim taksama i nadoknadom za izdavanje do Njujorka može se kupiti za 715 evra, do Čikaga za 785 i do Toronta za 769 evra. U okviru promotivnih akcija, a jedna je trenutno u toku, putnicima iz Srbije se nude karte do Njujorka za 630 evra ili do Čikaga za 710 evra.

Poljski LOT leti na redovnoj liniji do Beograda već tri godine, a krajem prošle godine je privremeno ukinuo ovu liniju tokom zimske sezone. U LOT-u su nam tada rekli da ova linija ima izrazito sezonalni karakter najviše zbog velike potražnje za letovima prema Americi.