Izmena informacije: četvrtak, 20. oktobar 2011. 09:00

OBNAVLJAJU SE LETOVI ZA GRČKU

Štrajk kontrolora letenja u Grčkoj je juče obustavljen, tako da su od poslepodnevnih sati nastavljeni letovi ka i sa grčkih aerodroma. Današnji let između Beograda i Atine koji treba da obavi Olympic Air je zakazan u redovnom terminu – 17:50. 

Let Jat Airways-a koji bi po redu letenja trebalo da bude u 17:30 je još uvek otkazan. Nemamo informaciju da li će ga Jat kasnije u toku dana vratiti.

Putnicima koji putuju u Grčku se savetuje da prate aerodromska obaveštenja kao i da kontaktiraju svoju aviokompaniju kako bi proverili eventualne promene u saobraćaju. Zbog jučerašnjeg štrajka, došlo je do brojnih poremećaja uobičajenog reda letenja.

Izmena informacije: sreda, 19. oktobar 2011. 11:30h

ŠTRAJK SE ZAVRŠAVA DANAS U PODNE

Štrajk kontrolora letenja u Grčkoj je skraćen sa 48 sati na samo 12 časova. Danas posle podne po lokalnom vremenu se očekuje obnavljanje aviosaobraćaja sa grčkih aerodroma.

Aerodromi pozivaju putnike da se o detaljima u vezi sa sopstvenim letovima obaveste kod aviokompanija kod kojih imaju kupljene karte. Letova će biti kasnije u toku dana ali treba imati u vidu da su mnoge aviokompanije otkazale svoje letove za danas, tako da oni sada neće moći da se obnove tako brzo.

O letovi u toku sutrašnjeg dana nema nikakvih informacija ali se očekuje normalizacija situacije.

_____________________________________

utorak, 18. oktobar 2011.

Štrajk u Grčkoj – aerodromi zatvoreni na dva dana 

Na atinskom aerodromu "Elefterios Venizelos" sutra i prekosutra (19. i 20. oktobra) neće biti letova. Ovo obaveštenje postavljeno je na sajt aerodroma a kao razlog se navodi generalni štrajk grčkih kontrolora letenja.

Aviokompanije koje održavaju redovne linije ka Grčkoj obaveštavaju putnike da će u naredne dva dana doći do poremećaja saobraćaja. Osim atinskog aerodroma i ostali grčki aerodromi će ostati prazni i na njima neće biti ni poletanja ni sletanja tokom 48 sati koliko je planiran štrajk.

U Grčkoj se već duže vreme odvijaju serije najraznovrsnijih štrajkova zbog dužničke krize u kojoj se zemlja nalazi i zbog planiranih programa štednje sa kojima se mnogi ne slažu.

Jat Airways i Olympic Air nisu izdali nikakvo saopštenje povodom štrajka, međutim njihovi letovi između Beograda i Atine su ukinuti u naredna dva dana.

Otkazani odlasci iz Beograda Otkazani dolasci iz Beograda
19. oktobar, Atina, 07:05, Jat Airways
19. oktobar, Atina, 10:00, Olympic Air
19. oktobar, Solun, 11:15, Jat Airways
20. oktobar, Atina, 17:30, Jat Airways
20. oktobar, Atina, 17:50, Olympic Air
19. oktobar, iz Atine u 09:25, Olympic Air
19. oktobar, iz Atine u 11:05, Jat Airways
19. oktobar, iz Soluna u 14:15, Jat Airways
20. oktobar, iz Atine u 17:15, Olympic Air
20. oktobar, iz Atine u 21:30, Jat Airways

Jat Airways će ka Atini poleteti u petak 21. oktobra, nakon planiranog štrajka. Očekuje se i da će Olympic Air nastaviti u petak saobraćaj između Atine i Beograda.