Pojedini ugostiteljski i prodajni objekti na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" su promenili radno vreme i sada rade non-stop što je prouzrokovano porastom saobraćaja i prometa putnika unutar aerodromskih terminala.

Novo radno vreme, non-stop, dobila su dva samouslužna (self serivce) restorana, koji se nalaze pre pasoške kontrole "Land Side" i posle pasoške kontrole "Air Side".

Dufry, koji je ekskluzivni zakupac ugostiteljsko-trgovinskih sadržaja na aerodromu namerava da uskoro ukine samoposluživanje u ovim restoranima i da uvede konobare, zbog čega je nedvano i raspisan konkurs za pronalaženje novih radnika.

Od nedavno non-stop rade i velika bescarinska prodavnica (Main Shop duty free, odmah iza pasoške kontrole), trafika Hudson News u tranzitnoj zoni, suvenirnica "Srpska kuća" i modna radnja "Victoria's Secret". U prostoru pre pasoške kontrole non stop rade tri trafike: Hudson News u prolazu između Terminala 1 i 2, Hudson News u holu gde su međunaroni dolasci i privatna trafika u Terminalu 1, koja nije u sistemu Dufryja i koja je oduvek radila non-stop.

Nijedan kafe bar na aerodromu ne radi celu noć. Najduže radno vreme ima kafe bar "Galeb" u tranzitnoj zoni (posle pasoške kontrole) koji radi od 4 do 22 sata svakog dana.

Aerodrom je dodatno promenio i radno vreme svog Biznis kluba, rezervisane čekaonice za putnike biznis klase, koji sada radi non-stop.

Švajcarska kompanija Dufry, koja se bavi pružanjem ugostiteljsko-trgovačkih usluga na aerodromima, brodovima, lukama i železničkim stanicama ima ekskuzivan ugovor sa beogradskim aerodromom od januara 2006. godine. Ugovor je već sledeće godine bio pred mogućim raskidom zbog neispunjavanja ugovornih obaveza od strane Dufryja ali je u otkaznom roku postignut dogovor i Dufry je nastavio da posluje.

Prošle godine su otvorene nove prodavnice: Srpska kuća, Victoria's Secret, Hugo Boss, Swarowski, a kako nezvanično saznajemo u planu su i novi sadržaji. Dufry planira da otvori i kafe bar za pušače čim se za to steknu pravni uslovi.