Aerodrom Nikola Tesla privodi kraju drugu fazu rekonstrukcije i dogradnje fingerskog hodnika C.

U prvoj podfazi, koja je nedavno završena, urađena je rekonstrukcija postojećih 2.304 kvadratnih metara putničkih čekaonica i gejtova na kraju fingerskog hodnika C, gde je osim dva postojeća gejta C5 i C6 formiran novi gejt C7.

Ovaj gejt je formiran zbog povećanog obima saobraćaja, a koristiće se za otpremu putnika ka udaljenim (otvorenim) parking pozicijama za avione. Novi gejt C7 se nalazi na kraju C hodnika i putnici će iz njega izlaziti stepenicama ispred aerodromske zgrade gde će se ukrcavati u specijalne autobuse koji će ih prevoziti do aviona na udaljenim pozicijama.

"S obzirom na povećani broj putnika, investicione projekte i planirani red letenja aviokompanije Air Serbia za nesmetano odvijanje saobraćaja tokom vršnih sati, bilo je neophodno obezbediti dodatne izlaze", objašnjavaju na aerodromu.

Krajem prošle godine aerodrom je formirao prva dva gejta namenjena za ukrcavanje putnika u avione na udaljenim parking pozicijama. To su gejtovi A4a i A4b koji se nalaze u prizemlju zgrade, ispod fingerskog hodnika A i gejtova A4 i A5.

Druga faza dogradnje i uređenja putničkih, terminalnih prostora je sastavni deo šireg projekta i obuhvata izvođenje radova na proširenju i modernizaciji čekaonica i fingerskog hodnika C. Predviđena je dogradnja novog prostora od 311 kvadratnih metara koji će se nalaziti između gejtova 4 i 5. Ovo će biti završeno u okviru druge podfaze koja bi trebalo da bude završena pre početka udarne letnje sezone.