Sasvim slučajno tragajući za informacijom zašto Wizz Air nije promenio broj telefona svog korisničkog centra na zvaničnom sajtu otkrili smo da ova kompanija poseduje još jedan specijalan broj za svoje putnike o kome takođe nije ni na koji način informisala javnost.

Broj telefona 0900-010-011 je prikriveni korisnički centar ove kompanije prema kome poziv košta manje. Jedan minut razgovora preko ovog telefonskog broja se tarifira 35,40 dinara sa uključenim PDV-om.

Poziv prema drugom broju 0900-220-227 o kome smo prošle nedelje pisali košta 59 dinara po minutu sa uključenim PDV-om. Ovaj broj je novi pošto je 30. juna izvršena renumeracija. On je zamenio prethodni broj telefona 0900-233-234, koji je od tog dana "nepostojeći servis".

Wizz Air nije obavestio javnost i svoje putnike o promenama broja telefona za Srbiju kao ni o postojanju drugog telefonskog broja za naše tržište sa drugom nižom cenom. Na sajtu ove kompanije i danas, deseti dan od promene broja, stoji stari broj telefona. Međutim kada se pozovu novi brojevi korisničkog centra dobije se obaveštenje da su svi operateri zauzeti. Ostaje nejasno kako je moguće da ova dva broja telefona uopšte neko i poziva s obzirom da oni nisu zvanično objavljeni pa ni putnici ne mogu znati za njih, osim malobrojnih koji su to pre dva dana pročitali kod nas na sajtu.

Povodom navoda Telekoma Srbija da je za obaveštavanje Wizz Air-a o promeni numeracije bio dužan njihov provajder NTH Media iz Beograda, mi smo pozvali ovu firmu. Benjamin Kovačić, direktor NTH Medije nam je potvrdio da Wizz Air nije njihov klijent već da ova kompanija preko svog evropskog provajdera obezbeđuje specijalne brojeve telefona u svim zemljama u kojima posluje. Tako je i u Srbiji, a oni (NTH Media) su sve svoje klijente o promeni brojeva obavestili dve do tri nedelje pre same promene. Da li je inostrani provajder koji je ovaj broj registrovao za potrebe Wizz Air-a obavestio svog klijenta nije poznato gospodinu Kovačiću.

Proverom oba aktuelna telefonska broja utvrdili smo da se dobija isti korisnički servis, odnosno putnicima se u startu emituje ista pozdravna informativna poruka uz razliku u ceni poziva. Putnici iz Srbije treba da biraju "9" nakon čega počinje period čekanja. Treba znati da se i on tarifira isto kao i sam razgovor. Ukoliko nema slobodnih operatera nakon nekoliko minuta putnik će biti zamoljen automatskom porukom da kasnije pokuša ponovo. Ne treba zaboraviti da se svi pa čak i neuspeli pozivi tarifiraju.