Lufthansa je danas 1. jula 2013. zvanično pokrenula novi reformisani Germanwings kao svoju lowcost ćerku kompaniju koja će leteti na unutarevropskim linijama prema reformisanom lowcost modelu.

Uprkos simboličnom početku rada novog avioprevoznika, ovaj dan nije nimalo svečan za matičnu kompaniju Lufthansu.

Uprava kompanije je dobila pretnje najvećeg sindikata (UFO) zaposlenih u Germanwingsu koji prete štrajkom zbog nepostizanja dogovora oko kolektivnog ugovora.

Krajem prošle godine Lufthansa je najavila reformu Germanwingsa koja je počela 1. januara 2013, sa idejom da se do 1. jula u potpunosti završi i da toga dana i zvanično počne nova era za ovog nemačkog lowcost prevoznika.

Prema ranijem planu urađena je kompletna promena brenda. Germanwings je postao regionalni Lufthansin avioprevoznik koji će poslovati po principu lowcost prevoza po meri putnika.

U Lufthansi su ovaj koncept nazvali "a la carte" aludirajući na restorane u kojima gosti biraju jedno od nekoliko ponuđenih jela. Germanwings od danas nudi tri paketa usluga svojim putnicima.

Osim "Basic" tarife koja predstavlja klasičnu lowcost tarifu putnik može da se opredeli i za "Best" tarifu koja uključuje i dodatne usluge koje nude sve tradicionalne aviokompanije.

Danas je uvedene i treća "Smart" tarifa koja odgovara biznis klasi i namenjena je poslovnim putnicima.

Na ovaj način Germanwings će pokriti sve vrste putnika i moći će da tržištu ponudi jednu veoma široku ponudu različitih usluga na svakom letu.

Germanwings će, prema osnovnoj ideji obavljati unutarevropski saobraćaj sa nemačkih aerodroma osim sa dva koji su glavna interkontinentalna čvorišta Lufthanse (Minhen i Frankfurt). Germanwings će povezivati evropske gradove sa Štutgartom, Kelnom, Hamburgom, Bremenom, Diseldorfom i Berlinom. Sve Lufthansine linije sa tih aerodroma ka Evropi biće prenete na Germanwings, a da bi saobraćaj mogao da bude obavljan Luftansa će preneti i jedan deo svojih aviona na svoju novu ćerku kompaniju.

Upravo ovo je i glavni razlog neslaganja uprave i zaposlenih, pošto će svi oni koji zbog ovakve reorganizacije budu prinuđeni da iz Lufthanse pređu u Germanwings imati i manje plate i drugačije uslove nego u matičnoj kompaniji.

Germanwings od ranije leti do Beograda. Danas održava samo jednu liniju Štutgart – Beograd, a ranije je leteo i od Keln/Bona.