Austrian Airines uvodi nove linije. Od 10. septembra počeo je da leti za Mančester u Engleskoj. Na novoj liniji Austrianov Fokker100, sa 80 mesta na ekonomskoj i 15 na biznis klasi, leteće 5 dana nedeljno, svaki dan osim utorkom i subotom. Let za Mančester pravi konekciju sa jutarnjim letom iz Beograda, ali u povratku iz Mančestera se ne može uhvatiti veza za Beograd. 

Austrian Airlines već leti za London sa 4 leta svakog dana, 3 leta su na aerodrom Hitrou i jedan večernji na Stensted.

Linija za Mančester je jedina nova evropska linija ove jeseni. 

Međutim, u oktobru započinje velika ekspanzija. Od 16. oktobra Austrian će 5 puta nedeljno leteti iz Beča Boingom 777 za Majami, a putnici iz Beograda će moći da uhvate lepu vezu u oba pravca. Karte se mogu kupiti po ceni već od 579 evra sa svim taksama, prtljagom i posluženjem na letovima. Veoma dobra cena za povratnu kartu iz Beograda za Majami. 

27. oktobra Austrian Airlines počinje da leti za Kolombo, glavni grad Šri Lanke. Na ovoj liniji leteće Boing 767. Imaće savršenu konekciju sa letom iz Beograda u oba pravca, ali ne i konkuretntu cenu, najjeftnija karta je 695 evra, što trenutno ne može da se takmiči sa cenama koje za putovanja iz Beograda nude Qatar ili Etihad. Dva dana kasnije, 29. oktobra, Austrian otpočinje letove ka Mauricijusu. Tu liniju će za početak Austrian održavati samo jednim letom nedeljno, četvrtkom, ali će od sredine decembra biti pojačana još jednim letom. U svakom slučaju, moći ćemo da putujemo Austrianom do Mauricijusa, nažalost cena za povratnu kartu na ekonomskoj klasi je preko 1000 evra.