Na ciriškom aerodromu se sutra svečano otvara nova osmatračka terasa. Ona se nalazi na terminalu B. Izgradnja terase je trajala 18 meseci nakon dve godine projektovanja. Rezultat ovolikog truda ciriškog aerodroma je jedno od najpoželjnijih mesta na svetu za ljubitelje avijacije.

Aerodrom na koji sleće preko 60 aviokompanija iz celog sveta i sa koga svake godine otputuje 22 miliona putnika je izuzetno zanimljiv svim zaljubljenicima u avione i avijaciju.

Nova terasa ili kako je na aerodromu zovu osmatračnica (Observation Deck), nije samo obična ploča sa koje se pruža izvanredan pogled na pistu i platformu. Na ovoj terasi se nalazi mnoštvo sadržaja za najrazličitije želje posetilaca. Postoji igraonica za decu, gde se organizuju i razni programi upoznavanja aerodroma (Kids Tour). Osmatračnica ima zatvoreni restoran "Aviolino", koji ima ogromne prozore kroz koje se pruža pogled na aerodromski kompleks. Idealan je u zimskom periodu a tokom leta, gosti restorana mogu da koriste baštu.

Ukupna površina osmatračnice je 7000 kvadratnih metara, a pored restorana i igraonice ima i deo sa stolicama kao i otvorenu površinu u centru. Osmatračnica je opremljena informacionim sistemom, kako bi putnicima uvek bile dostupne informacije o letovima.

Osnovna ideja aerodroma prilikom izgradnje osmatračnice je "fascinacija letenjem". Na ovom mestu zaljubljenici u letenje mogu da uživaju u svojim emocijama. Oni koje ipak više fasciniraju tehnički aspekti mogu da uživaju u posmatranju najrazličitijih aviooperacija na platformama.

Nova osmatračnica će raditi tokom leta od 8 do 21 sat a tokom zime od 9 do 18 sati. Odrasli (preko 16 godina) će plaćati ulaznicu po ceni od 5 švajcarskih franaka (CHF). Za decu od 10 do 16 godina ulaz je 2 franka a za one mlađe od 10 godina ulaz je besplatan.