Norveška lowcost aviokompanija Norwegian nastavlja da širi svoju mrežu interkontinentalnih letova otvaranjem novih linija i dodavanjem novih polazaka na već postojećim linijama.

Iz ove kompanije su najavili uspostavljanje direktnih letova između Londona (Gatwick) i Orlanda, a ovaj grad na Floridi će takođe biti povezan i sa Kopenhagenom.

Nove polaske dobiće i veoma popularne linije između londonskog Gatwicka i Njujorka i Los Anđelesa, kao i između Osla i Los Anđelesa i Stokholma i San Franciska.

Nove linije i polasci će biti dodati od narednog proleća saopštili su u ovoj kompaniji koja je prva na svetu počela da nudi transatlantske interkontinentalne letove.

"S obzirom da narednog proleća dobijamo osmi Dreamliner (Boeing 787) bićemo u mogućnosti da povećamo kapacitete i da dodamo nove polaske na postojećim linijama koje su za sada veoma dobro prihvaćene od strane putnika", rekao je Thomas Ramdahl, komercijalni direktor Norwegiana.

Nova linija između Londona i Orlanda će početi 4. aprila i obavljaće se jednom nedeljno, dok će povećanje polazaka na liniji od Londona do Njujorka biti sa tri na šest letova nedeljno počev od maja naredne godine.

Najniže cene karata sa svim taksama između Evrope i Severne Amerike su između 150 i 200 evra u jednom smeru.