Niki će ojačati svoje pozicije u istočnoj Evropi i na Balkanu nakon što uđe u Oneworld alijansu. Niki će kao kompanija koja je u vlasništvu Air Berlina, najnovijeg člana alijanse, postati pridruženi član 20. marta ove godine.

Prema planovima Nikija, Air Berlina i Oneworld alijanse, Niki bi trebalo da zauzme neke pozicije koje je do nedavno držao Malev. Za alijansu je Malev sa svojom bazom u Budimpešti bio značajan tranzitni centar za putnike iz istočne Evrope i Balkana.

Flota Nikija će se do kraja godine prošitiri na 23 aviona, a u planu je nabavka dodatne tri letelice A320 tokom naredne godine.

Kristijan Lesjak, izvršni direktor Nikija, je izjavio za ATW Daily da će nove linije biti otvorene prema Balkanu, Ukrajini i Rusiji, a od gradova izdvojio je Tiranu i Sarajevo. U regionu Balkana Niki trenutno leti do Prištine, Beograda, Sofije i Bukurešta.

Prema Lesjakovim rečima prioritet kompanije je čvrsto povezivanje sa glavnim čvorištima Air Berlina (i Nikija): Berlin, Beč, Diseldorf i Abu Dabi. Trenutno samo 10% putnika "Berlin grupe" (Air Berlin, Niki) koristi tranzit na bečkom aerodromu, ali se očekuje povećanje ovog procenta u 2012. na 30%.

Lesjak je istakao i da je Niki u prošloj godini ostvario promet od 435 miliona evra što je povećanje od 29%. Broj putnika je uveća za 32% i u 2011. je iznosio 4,5 miliona. U ovoj godini Lesjak očekuju da će Niki imati 5 miliona putnika. Aviokompanija koristi četiri aviona Airbus A321, 10 aviona Airbus A320 i sedam Embraera E-190.