Austrijska niskobudžetna aviokompanija NIKI, čiji je vlasnik airberlin, odustaje od namere da uspostavi najkraću putničku liniju u međunarodnom aviosaobraćaju.

Linija između Beča i Bratislave, dva susedna glavna grada najbliža u Evropi, trebalo je da zaživi od letnjeg reda letenja, ali je ova odluka pomerena za zimski red letenja da bi sada bila i otkazana. Prvi let je bio planiran za 1. april, što je interesantno s obzirom da ideja izgleda kao prvoaprilska šala

NIKI je iz Bratislave uspostavio direktne linije ka Briselu i Palma de Majorci od aprila, pa je nova linija između Beča i Bratislave zapravo trebalo da bude tehnički let kako bi avion iz bečke baze bio prebačen u Bratislavu.

U kompaniji su tada došli na ideju da ovaj let ponude i kao komercijalni iako traje samo 25 minuta, a celo putovanje daleko nadmašuje drumski prevoz između dva grada. Osnovna ideja je bila da se putnicima iz Bratislave ponudi direktna veza preko Beča sa drugim letovima NIKI-ja.

Uprkos simpatičnoj nameri i ogromnom interesovanja medija, većinom u rubrikama "zabavno", ova ideja nije zaživela, a u kompaniji kažu da je to zbog veoma slabog interesovanja putnika.