Brojni evropski aerodromi od juče imaju problem sa obavljanjem saobraćaja zbog veoma nepovoljnih vremenskih uslova.

Snežne mećave i ledena kiša izazvali su probleme u vazdušnom saobvraćaju širom zapadne Evrope.

Najveći evropski aerodromi od prethodnog vikenda imaju problem zbog snega i lošeg vremena.

Veći broj otkazanih letova i brojna kašnjanja su zadesili aerodrome Heathrow u Londonu, Schiphol u Amsterdamu, Charles de Gaulle i Orly u Parizu kao i najveće nemačke vazdušne luke u Frankfurtu i Minhenu.

Prema podacima Aeroports de Paris, oba pariska aerodorma beleže preko 40% otkazanih letova danas. Situacija je veoma ozbiljna i uprava aerodroma obaveštava putnike da pre polaska na aerodrom provere sa svojim aviokompanijama i sa aktuelnim redovima letenja.

Oko 10% letova je danas otkazano sa aerodroma Heathrow u Londonu, što je manje nego juče kada je bilo dvostruko više otkazanih letova. Pored vazdušnog i drugi vidovi saobraćaja u Engleskoj su pogođeni snežnim padavinama. Čak i železnički prevoz kasni.

Veliki problemi su od jutros pristuni i u Frankfurtu. Gotovi svi letovi iz SAD završili su na alternativnim aerodormima. Mnogi avioni su umesto u Frankfurt sleteli u Brisel, Hamburg,  Hanover, Diseldorf, Keln. Slična je situacija i sa aerodromom u Minhenu. Lufthansa je samo za danas ova dva aerodroma otkazala skoro 300 letova, a postoji velika mogućnost da će ovaj broj biti povećan.

Otkazan je i let iz Beograda prema Frankfurtu (LH 1411) jutros u 06 časova, a ostali letovi ove kompanije koji su planirani za danas sa beogradskog aerodorma su još uvek u planu Lufthansa je danas otkazala sve svoje letove prema Zagrebu i jedan deo letova prema Sofiji.

Meteorolozi očekuju da će se loše vreme nastaviti sve do sutra ujutro, a veliki problem u vazdušnom saobraćaju je i zbog toga što su ovakvim neprilikama u istov reme pogođeni najveći evropski aerodromi koji imaju veliki obim međusobonog saobaćaja. Londonski aerodromi od danas imaju bolje uslove za rad, ali i dalje beleže veliki broj otkazanih letova zato što su drugi aerodromi u Evropi sada pod udarom snežne oluje.