Od petka nemačka Lufthansa ima novi avion u svojoj floti. Dugo očekivana najnovija verzija jednog od najpopulanijih aviona u svetu džambo-džeta je stigla na aerodrom u Frankurtu.

Lufthansa je prva u svetu postala vlasnik aviona Boeing 747-8, koji predstavlja osavremenjenu verziju najpopularnijeg širokotrupnog aviona Boeing 747-400.

Kako su izjavili u kompaniji novi avion biće odmah angažovan na redovnom letu između Frankfurta i Vašingtona, a broj destinacija koje će biti održavane ovim avionom povećavaće se u narednih nekoliko meseci kako i naredne četiri letelice budu stizale u Lufthansinu flotu. Prema planu u kompaniji do kraja leta Boeing 747-8 će leteti prema Delhiju, Bangaloru, Čikagu i Los Anđelesu.

Puštanjem novog aviona u promet putnici Lufthanse će moći i da uživaju u novoj kabini biznis klase. Nova sedišta nude veći komfort bilo da su u položaju sedišta ili da su razvučena u potpuno ravan krevet. Putnici će imati i više prostora za odlaganje stvari kao i poboljšan sistem zabave. Na pritisak dugmeta sedišta će se pretvarati u udoban skroz horizontalan krevet dugačak 198cm.

Boeing 747-8 će doneti dvocifrenu uštedu goriva i smanjenje emisije ugljen-dioksida. Avion je znatno tiši od svog prethodnika i proizvodi za 30% manje buke. Avion nosi ime "Queen of the Skies" što bi u prevodi značilo "Kraljica neba".