Evropski kontrolori letenja su najavili štrajk za narednu nedelju.

Kontrolori se protive namerama Evropske komisije da izvrši racionalizaciju oblasnih kontrola letenja i da formira jedinstveno evropsko nebo (Single European Sky) čime bi se veliki broj kontrolora ostavio bez posla.

Prema najavljenom planu štrajka za narednu nedelju doći će do obustave rada u trajanju od nekoliko časova ali čak i nekoliko dana.

Svaka zemlja koja ja najavila učešće u štrajku ima svoj sopstveni plan obustave rada koji je za sada preliminaran i podložan je promenama.

U Italiji se očekuje da će doći do obustave rada u dva navrata: 29. januara u periodu od 12 do 16 časova i 30. januara od 14 do 14:15 časova.

Nemački kontrolori planiraju da učestvuju u štrajku 29. janura između 7 i 8 časova ujutro, dok će Portugalci obustaviti rad istog dana ali u dva navrata od 7 do 9 ujutro i od 14 do 16 časova poslepodne.

Prvog dana štrajka (29. janura) obustavu rada su najavili i kiparski kontrolori (od 13 do 17 časova po lokalnom vremenu).

Drugog dana štrajka (30. januar) do prekida rada doći će osim u Italiji i u Slovačkoj, Mađarskoj i Austriji od 8 do 10 sati.

Najveći prekid rada najavljen je u Francuskoj. U ovoj državi bi trebalo da dođe do celonedeljnog štrajka. U planu je prekid rada već u ponedeljak 27. januara u 5 sati ujutro i njegovo trajanje sve do 31. januara u 18 sati. Sindikat francuskih kontrolora letenja (ATCOs) je u pregovorima sa francuskim vlastima pa nije isključeno da će plan štrajka u ovoj zemlji biti promenjen tokom vikenda.

Nemački avioprevoznik Lufthansa i jedan od tri najveća evropska prevoznika pokrenuo je pred privrednim sudom u Minhenu postupak u kome traži sudsku zabranu štrajka u Nemačkoj.

Brojne evropske organizacije koje se bave pravima potrošača i putnika, zatim aviokompanije i aerodromi apeluju na sve putnike koji imaju zakazana putovanja naredne nedelje da sa posebnom pažnjom prate razvoj događaja i da prate aktuelni red letenja, kako bi izbegli dodatne neprijatnosti.

U Evropi se zbog štrajka očekuju veći poremećaji redovnosti vazdušnog saobraćaja, brojna duža kašnjenja pa čak i otkazivanja letova.