Danas će na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteti pet aviona Airbus A321.

Ovaj tip aviona ima najveći putnički kapacitet u okviru Airbusove A320 familije i sudeći prema podacima sa sajta aerodroma sve je češći gost u Beogradu.

Avion A321 je drugi najveći uskotrupni avion, posle Boeingovog modela 757-300, koji se pak veoma retko koristi.

Moglo bi se reći da je A321 najveći avion u masovnoj komercijalnoj upotrebi i da mu je prema karatkeristikama i kapacitetu glavni konkurent Boeingov 737-900ER, avion nove Boeingove generacije, koji će ove godine do Beograda koristiti Sky Airlines u čarter saobraćaju prema Antaliji.

U Airbus A321 staje do 220 putnika ako je kabina u jednoj klasi, ili 185 putnika ako je kabina podeljena na dve putne klase što je najčešće slučaj kod tradicionalnih aviokompanija koje ga koriste. Ipak, precizna konfiguracija zavisi od svake aviokompanije posebno.

Ovaj avion će danas do Beograda koristiti Alitalia na svom letu iz Rima, Turkish Airlines na letu iz Istanbula, Swiss na letu od Ciriha kao i Aeroflot na oba svoja današnja leta iz Moskve. Na aerodromu nam je rečeno da je ovakava situacija posledica praznika koji se završavaju i da je povećan broj putnika uvek karakterističan oko praznika.

Zbog spajanja Uskrsa i Prvog maja ove godine se stvorio veliki blok slobodnih dana koje su mnogi iskoristili za putovanja. Tako su i gužve na aerodromu počele od treće nedelje aprila, a trajaće sve do narednog vikenda.

Ovih dana na beogradskom aerodromu počela je i čarter sezona. Prvi čarter let je obavljen 26. aprila prema egipatskom letovalištu Hurgadi, a obavila ga je aviokompanija Nesma Airlines. Najpopularnija avionska čarter destinacija je i ove godine Antalija, a prvi čarter let prema ovom gradu u Turskoj je obavljen 05. maja od strane Sky Airlinesa. Air Cairo je takođe, obavio i svoj prvi let na redovnoj liniji prema Hurgadi (28. aprila), a u narednim danima nastavljaju se i drugi čarter letovi.

Svi prvi čarter polasci bili su sa avionima popunjenim do poslednjeg mesta, a popunjenost putničke kabine i na redovnim linijama je izvanredna ovih dana. Kako saznajemo posebno veliko interesovanje je vladalo za letove do Istanbula i Atine, a tradicionalno dobro popunjeni su bili i avioni prema Moskvi, Cirihu, Rimu i naravno prema Crnoj Gori.

Aviokompanija Aeroflot je osim što je od 2. maja uvela drugi dnevni let do Beograda i povećala kapacitet. Umesto ranijeg jednog leta dnevno sa 140 putničkih mesta Aeroflot od pre nekoliko dana do Beograda leti dva puta dnevno avionom A321 sa 172 putničkih mesta što predstavlja povećanje kapaciteta od dva i po puta.

Dodatne kapacitete najavio je i Qatar Airways koji će od 19. maja prema Beogradu redovno leteti avionom Airbus A321 sa 177 putničkih mesta.

Švajcarska aviokompanija Swiss na svojim letovima između Ciriha i Beograda u oba smera beleži veoma veliku popunjenost i sve češće koristi A321 umesto A320. Isto je i sa Turkish Airlinesom koji beleži sjajnu popunjenost putničke kabine i sve češće ka Beogradu šalje svoje najveće avione za srednjelinijski saobraćaj.