Ministar finansija Mlađan Dinkić je razgovarao sa predstavnicima emiratske kompanije Mubadala tokom boravka srpske delegacije u Abu Dabiju.

Dok su u kompaniji Mubadala zainteresovani za zajedničko ulaganje u IT industriju u Srbiji, njihova divizija AeroSpace bi mogla da uspostavi partnerstvo sa Jat Tehnikom.

Mubadala AeroSpace poseduje jednu od najvećih kompanija na svetu za održavanje i popravku aviona. Ova industrijska oblast u svetu je poznata pod nazivom MRO (Maintenance, Repair and Overhaul). Ministar Dinkić je razgovarao sa predstavnicima ove kompanije o mogućnostima saradnje sa našom jedinom MRO kompanijom – Jat Tehnikom.

"Oni imaju jednu od najvećih kompanija na svetu za popravku aviona koja se nalazi u Švajcarskoj i jednu u Abu Dabiju i zainteresovani su za partnerstvo sa Jat Tehnikom. Uskoro dolaze u Beograd i mi želimo da napravimo sinergiju između njihovih sadašnjih kapaciteta i znanja naših inženjera i da formiramo Regionalni centar za popravku aviona u Beogradu. To je naš cilj i mislim da idemo u dobrom pravcu na tom projektu", rekao je Dinkić.

Dinkić je juče bio u poseti aviokompaniji Etihad koja je zainteresovana za strateško partnerstvo sa Jatom i tom prilikom je dogovorena saradnja koja bi trebalo da bude potvrđena u Beogradu sredinom aprila kada će delegacija Etihada doći u Srbiju.