Za vršioca dužnosti izvršnog direktora Montenegro Airlinesa izabran je dosadašnji direktor Operativnih službi i održavanja kompanije Živko Banjević, odlučeno je na sjednici Odbora direktora nacionalne aviokompanije, piše crnogorski Portal Analitika.

Na sednici je usvojen i Izvjštaj o stanju flote, u kome je konstatovano da Montenegro Airlines, po pitanju bezbednosti letenja, ispunjava najviše standarde Evropske agencije za bezbednost aviosaobraćaja (EASA), odnosno standarde koje je Crna Gora propisala kroz Zakon o vazdušnom saobraćaju.

Takođe, konstatovano je da je stepen tehničke ispravnosti flote iznad 99 odsto, po čemu je kompanija iznad svjetskog proseka za oba tipa aviona u floti, Embraer i Fokker.

U prilog tome su, kako navode u kompaniji, i pozitivni nalazi inspekcije Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz, bez bilo kakve nepravilnosti u kompanijskim procesima i procedurama, kao i sve redovne bezbednosne inspekcije aviona na aerodromima širom Evrope (SAFA).

Na sednici je konstatovano i da je Montenegro Airlines blizu 99 odsto svojih letova u prethodnoj godini realizovao na vreme, pri čemu ni jedan jedini let nije bio otkazan. Oko 1 odsto letova je isporučeno sa zakašnjenjem, iz različitih razloga i to najvećim delom ispod 1h vremena, dok je u 2013. obavljeno 7875 letova.