Vodeći evropski nagradni program za verne putnike Miles & More od 1. januara 2014. pooštrava uslove za ostvarivanje nagradnih milja.

Iako su ovu vesti u Miles & More programu pokušali javnosti da predstave kao "nove beneficije za putnike i njihovu dugogodišnju vernost", oni su zapravo desetkovali iznos nagradnih milja koje se ostvaruju na letovima aviokompanija koje učestvuju u programu.

Brojne nove prednosti za verne putnike nisu još objavljene, već je samo najavljeno da će one biti otkrivene članovima tokom novembra. Prema predviđenim promenama Miles & More program će ubuduće dodatno nagrađivati putnike sa višim statusima kao i putnike koji su dugogodišnji članovi programa.

Sa druge strane putnici koji putuju u ekonomskoj klasi i plaćaju karte po najnižim tarifama ubuduće će ostvarivati i do šest puta manje nagradnih milja. Najniži tarifni razredi koji su do sada putnicima donosili i do 750 nagradnih milja od 1. januara će donositi samo 125 milja.

Miles and More najavljuje da će od 1. januara smanjiti i iznos nagradnih milja koje putnici ostvaruju na letovima svih aviokompanija koje učestvuju u programu: Adria Airwaysa, Air Dolomita, Austrian Airlinesa, Brussels Airlinesa, Croatian Airlinesa, Germanwingsa, LOT-a, Lufthanse, Luxaira i Swissa.