U subotu 28. avgusta 2010. tačno u podne po lokalnom vremenu aviokompanija Mexicana je obustavila celokupan saobraćaj. Ovim činom označen je kraj 89-godišnje nacionalne aviokompanije Meksika. Kako su objavili u kompaniji „Grupo Mexicana“ koja je vlasnik tri aviokompanije (Mexicana, Mexicana Link, Mexicana Click) delikatna finansijska situacija je razlog za prekid svih operacija. Kompanija je nedelju dana pre toga objavila bankrot i zatražila državnu zaštitu.

U saopštenju se ističe da je odluka o gašenju bolna za 8000 članova Mexicana porodice ali da će u kompaniji nastaviti da tragaju za načinom da osiguraju finansijsku održivost. Postoji nada da će avioni ove aviokompanija uskoro ponovo poleteti i da se neće prekinuti višegodišnja tradicija jedne od najstarijih američkih i svetskih aviokompanija.

U zvaničnom saopštenju povodom prekida saobraćaja Mexicana poziva putnike koji su ranije započeli putovanje sa ovom kompanijom da se što pre jave na telefone call centra u Meksiku: (5448-8634, 5998-5998). Putnici koji još nisu započeli svoje putovanje mogu se javiti call centrima ili mogu posetiti sajt: mexicanainforma.com gde mogu početi proceduru refundacije.