Italijanska aviokompanija Meridiana dobila je početkom ovog meseca trajnu dozvolu (AOC) za obavljanje putničkog avisaobraćaja od italijanskih vazduhoplovnih vlasti (ENAC).

Prošle godine nakon što se Meridiana Fly spojila sa još jednim italijanskim prevoznikom Air Italy, ENAC je poništio njihove dozvole (AOC) i izdao novoj kompaniji privremenu dozvolu sa kojom su nastavili da obavljaju saobraćaj.

Nakon što je finansijska situacija u kompaniji normalizovana, ENAC je obnovio trajnu dozvolu i tim činom je započela koš jedna transformacija kompanije.

Meridiana je nastala 1963. godine na Sardiniji (Olbia) pod imenom Alisarda. 1991. godine menja ime u Meridiana, a desetak godina kasnije nakon spajanja sa italijanskom čarter kompanijom Eurofly, menja naziv u Meridiana Fly, i kao takva se prošle godine spaja sa još jednim italijanskim prevoznikom Air Italy.

Prema planu restruktiranja kompanije nakon obnavljanja dozvole iz naziva će ispasti ranije dodato "fly", pa će se ova kompanija ubuduće zvati samo Meridiana, imenom po kome je i poznata širom sveta. U toku je i redizajn i promena brenda ali i koncepta poslovanja.

"Naglašavam da ćemo imati karakteristike aviokompanija koje putnicima pružaju punu uslugu. Okrećemo se visokoplatežnim putnicima. Odustajemo od lowcost filozofije i nema više letova na kojima ćemo obarati cene", rekao je Andrea Andorno, novi komercijalni direktor kompanije.

Meridiana poseduje veoma šaroliku flotu od 27 aviona što je posledica brojnih spajanja sa drugim prevoznicima kroz istoriju. Sarađuje sa mnogim drugim avioprevoznicima na bazi kodšer sporazuma (British Airways, Iberia, Air Berlin, Air Malta…)

Baza kompanije je na aerodromu Costa Smeralda u Olbiji na ostrvu Sardinija. Glavni aerodromi su joj još i Kaljari, Katanija, Firenca, Verona, Torino i Milano (Malpensa) i Rim (Fiumicino). Leti do oko 50 destinacija u Evropi i regionu Meditarana, a obavlja i brojne čarter letove ka grčkim ostrvima ali i prema Sejšelima, Maldivima i Mauricijusu.