Preduzeće za upravljanje rimskim aerodromima "Aeroporti di Roma" (ADR) je danas objavilo master plan za novi Fiumicino 2 (Fjumićino) aerodrom za period od 2013. do 2044. godine.

Projekat širenja aerodroma dizajnirao je Urs-Skot Vilson (Urs-Scott Wilson) i aerodrom Changi u Singapuru.

Proširenje je zapravo izgradnja sasvim novog aerodroma koji će se nalaziti severno od postojećeg terminala i piste 07/25, odnosno između dve postojeće paralelne piste. Troškovi izgradnje su prema projektu 12 milijardi evra.

Novi aerodrom će povećati kapacitet Fjumićina sa postojećih 35 na 105 miliona putnika godišnje. Aerodromskom kompleksu će biti pridodato novih 1300 hektara što predstavlja gotovo dupliranje aerodromske površine.

Novi terminal u obliku slova "H" će imati 650.000 površinu kvadratnih metara od čega će preko 10% činiti komercijalni prostor. Posebno je interesantno rešenje za fasadu. Planirano je postavljanje najsavremenije staklene fasade čiji se stakleni paneli ponašaju kao solarne ploče. Preko fasade novi aerodrom bi trebalo da proizvede struju koja bi zadovoljila 85% njegovih potreba.

Aerodrom će imati razvijenu mrežu internog javnog prevoza manjeg kapaciteta (tzv. People Mover sistem), a biće i odlično povezan drumskom i železničkom mrežom s obzriom da preko 50% putnika do njega dolaze javnim prevozom. Ukupan broj parking pozicija na aerodromu će iznositi 200, od čega će 150 biti direktno spojeno sa terminalom preko aviomostova.