Mađarsko ministarstvo nacionalnog razvoja je demantovalo informaciju koju su preneli svi svetski mediji da je Malev pred bankrotom.

U izjavi za ovim povodom stoji da je mađarska vlada "jasno posvećena očuvanju nacionalnog avioprevoznika i da će nastaviti da čini sve potrebne mere kako bi osigurala da se sve aviooperacije obave bez problema".

U izjavi se takođe navodi da će Malev poslovati bez problema sve dok se ne bude potvrdio sporazum o strateškom partnerstvu sa potencijalnim investitorima i dodaje se da dobavljači i poverioci Maleva kao ni putnici neće trpeti nikakve posledice ni sad ni u budućnosti.

Privremene mere koje imaju za cilj postizanje finansijske stabilnosti kompanije pokazale su izvanredne rezultate u kratkom periodu uprkos veoma nepovoljnim nasleđenim poteškoćama i sve težoj svetskoj ekonomskoj krizi. Kompanija je u poslednjem kvartalu ove godine ostvarila povećanje prihoda od oko 30 miliona američkih dolara u odnosu na isti period prošle godine, a razgovori sa potencijalnim investitorom dobro napreduju. Njihov krajnji cilj je zajedničko formiranje "novog mađarskog nacionalnog avioprevoznika.