Nemački avioprevoznik Lufthansa, koji je i treći po kapacitetu avioprevoznik iz Srbije, objavio je novosti u nastupajućem zimskom redu letenja 2011/2012.

Zimski red letenja počeo je da se primenjuje u celom svetu juče, 30. oktobra. U Lufthansi ističu da neće biti većih promena i da se otvaraju samo tri nove destinacije ali da se povećava kapacitet zahvaljujući uvođenju većih aviona na brojnim linijama.

Juče je prvi put Lufthansin avion Airbus A340-300 sa 221 putničkim mestom, poleteo ka Rio de Žaneiru. Pored ovog grada nove destinacije su i Aberdin u Škotskoj i Londonski aerodrom Getvik (Gatwick).

Najnzančajnija promena naredne zime je na ruti Frankfurt – Singapur, gde će Lufthansa uvesti u svakodnevni saobraćaj Airbus A380. Ovaj avion Lufthansa će koristiti i na letovima iz frankfurta ka Johanesburgu, Majamiju, Pekingu i Tokiju.

Zbog velikog interesovanja putnika super džambo će biti korišćen i za letove između Minhena i Njujorka i to u periodu od nedelju dana pred Božić.

Interkontinentalni saobraćaj iz baze u Diseldorfu će biti pojačan prema Torontu do koga se letelo samo tokom leta. Od ove sezone Toronto postaje redovna destinacija zajedno sa Njujorkom (aerodrom Newark), Majamijem i Čikagom.