Aviokompanije koje čine Lufthansa grupu Austrian Airlines, Lufthansa i SWISS od 1. oktobra su promenili koncept prodaje karata za putovanja unutar Evrope. Odlučili su da omoguće putnicima veći izbor prilikom odlučivanja šta žele da plate i da koriste tokom svog putovanja Lufthansa grupom.

Najupadljivija promena se ogleda u tome što od 1. oktobra putnici mogu da putuju samo sa ručnim prtljagom, da kupe karte bez kofera, koji je do tada bio automatski uključen u cenu.  

Dakle, u pitanju je koncept koji godinama unazad uspešno koriste sve lowcost kompanije, ali su se tradicionalne kompanije još mnogo godina držale, sve do danas, standardnog paketa – mesto za putnika + posluženje na letovima + kofer, sve  prodaju zajedno. 

Posluženje je i dalje uključeno u osnovnu cenu karte, doduše ono je kod Lufthanse već godinama skromno, svodi se na sendvič sa sirom ili grickalice i čašu soka i kafu. 

Na mapi su nove Lufthansine cene za putovanja iz Beograda do 33 grada u Evropi koje smo izabrali da vam prikažemo. Cene su formirane u okviru novog koncepta – bez kofera i bez mogućnosti doplate za promenu datuma putovanja.

Kao što vidite, cene su dosta povoljne i možete lepo uštedeti ako se odlučite za ovakvu varijantu – naročito kada su u pitanju putovanja u gradove koje ne pokriva Wizzairova ili Air Serbijina mreža. A takvih gradova ima puno u Evropi. Gde god ne možete putovati Wizzom ili Air Serbijom sigurno možete Lufthansom. Cene do 33 grada su prikazane na našoj mapi, u cene su uključene i sve takse, kao i posluženje na letovima. 

Ukoliko želite da ponesete pored ručnog prtljaga i kofer, doplatićete 40 evra, 20 evra po pravcu, uz kofer u tom paketu dobićete i mogućnost da promenite datum uz doplatu, ukoliko za tim imate potrebe. 

Karte možete kupiti u agenciji Kielo pozivom na broj  o11 322 4952, 323 4843 ili o62 6o 2o 6o, viber ili sms na o62 6o 2o 6o ili možete poslati upit na avio@kielo.net.