Avioprevoznici koji posluju u okviru Lufthansa Groupe Austrian Airlines, Lufthansa i SWISS predstavili su novi cenovni koncept na svim svojim evropskim linijama koji će početi da se primenjuje od ovog leta.

"Sa tri tarifna razreda unutar ekonomske putne klase, putnici će dobiti još više mogućnosti kada rezervišu željeni let i moći će da izaberu baš ono što im je i potrebno", saopštili su iz Lufthansa Grupe.

Nezavisno od izabrane tarife, svi putnici će i dalje imati pravo na besplatan ručni prtljag, snek i osvežavajuća pića kao i uobičajeni iznos Miles & More nagradnih milja.

Avioprevoznik SWISS će primeniti nove tarifne razrede od 23. jun, dok će Lufthansa i Austrian početi da primaju rezervacije od 28. jula za putovanja od 1. oktobra.

Nova tarifa koja će biti uvedena je LIGHT – i ona će obuhvatati samo osnovnu cenu prevoza, uobičajeni ručni prtljag, snek i osvežavajuće piće kao i nagradne milje. Uz doplatu će biti moguće da se kupe i rezervacija sedišta, jedan komad predatog prtljaga do 23kg, višak prtljaga ili sedište sa dodatnim prostorom.

Rezervacija sedišta i jedan komad predatog prtljaga će biti uključeni u cenu prema CLASSIC tarifi, kod koje će uz doplatu biti moguće izvrštiti promenu rezervacije, višak prtljaga ili doplatu za sedište sa dodatnim prostorom.

Naredni tarifni razred je sličan klasičnom s tim dodatkom da omogućava veću fleksibilnost putniku. Uz ovu FLEX tarifu putnik ima mogućnost da bez doplate promeni rezervaciju ili da otkaže kartu uz povraćaj novca ali uz plaćanje posebne nadoknade, što kod prethodnih tarifa nije moguće.

Najviša tarifa prema novoj klasifikaciji je ona za biznis klasu. Kod karte kupljene prema ovoj tarifi putnik ima pravo na dva komada predatog prtljaga težine do 32kg svaki. On može da bira sedište, ali i da se ukrca u avion prioritetno. Sedište pored njega će biti prazno. Na aerodromu će imati pristup brzim trakama i salonima za putnike biznis klase. Tokom leta će dobiti obrok i osvežavajuća pića, a fleksibilnost koju ima uz ovu tarifu je maksimalna. On će moći da menja rezervaciju ili da otkaže kartu uz povraćaj sredstava u punom iznosu.