Fudbalska groznica je počela zbog predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Brazilu (World Cup), a njoj nisu mogle da odole ni aviokompanije.

Nemačka aviokompanija Lufthansa je išla čak tako daleko da je u čast Svetskog prvenstva po prvi put u svojoj istoriji promenila natpis na avionima. Ukupno osam aviona nemačkog avioprevoznika poneće privremeno ime Fanhansa od reči "fan" koja na nemačkom i engleskom jeziku znači navijač.

Na taj način Lufthansa postaje najveći i najpoznatiji navijač nemačkog nacionalnog tima, koji je treći najuspešniji tim u istoriji Svetskog prvenstva.

"Fanhansa je više od običnog znaka na avionu; to je iznanađenje za naše putnike i znak zahvalnosti svim našim navijačima", rekao je Aleksander Šlaubic, šef marketinga Lufthanse. "U narednim danima ćemo omogućiti jedno novo putničko iskustvo sa brojnim promocijama, a nema sumnje da ćemo prevoziti najveselije navijače u Brazil, nudeći najbolju fudbalsku atmosferu i pravu fudbalsku groznicu. Učinićemo Lufthansu zvaničnim prevoznikom svih fudbalskih navijača", ushićeno je dodao Šlaubic.

Lufthansa će osim nemačkog nacionalnog fudalskog tima čiji je zvanični prevoznik do Brazila prevoziti i hiljade navijača, novinara i zvaničnika.

Svi putnici Lufthanse u narednom periodu će tokom leta ili na šalterima za čekiranje putnika na nemačkim aerodromima moći da se prijave za nagradnu igru u kojoj mogu da osvoje karte do Brazila i posetu Svetskom fudbalskom prvenstvu koje će se održati od 12. juna do 13. jula 2014.