LOT je kao i mnoge druge tradicionalne aviokompanije umesto dvoklasnog koncepta putničke kabine prešao na troklasni, uvodeći ekonomsku plus putnu klasu na sve svoje letove.

Ova klasa je prvo uvedena samo u interkontinentalnom saobraćaju (Premium Economy), koji obavljaju avioni Dreamliner, ali je kasnije uvedena i za sve letove u kratkom i srednjelinijskom saobraćaju (Economy Plus).

U kratkom i srednjelinijskom saobraćaju u LOT-ovim avionima postoji jedinstvena kabina, a razlika između ekonomske, ekonomske plus i biznis klase se ogleda u posluženju tokom leta i u povlasticama na aerodromima.

Economy Plus

Ova međuklasa postoji od maja 2014. na letovima LOT-a u kratkom i srednjelinijskom aviosaobraćaju. Klasu odlukuje povećana udobnost putnika, koji se smeštaju u prednjem delu kabine kao i vrhunska usluga kakva odlikuje biznis klasu.

Putnici u ekonomskoj plus klasi tokom leta će biti posluženi toplim obrocima, a na raspolaganju imaju veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Pre poletanja oni imaju prioritet prilikom čekiranja i ukrcavanja, a njihov prtljag dobija nalepnicu koja mu garantuje brzu isporuku. Članovi frequent flyer programa ostvaruju više nagradnih milja.

Link: Više putne klase LOT-a

Putnici u ekonomskoj plus putnoj klasi mogu da koriste sve udobnosti aerodromskog salona uz doplatu od 30-tak evra.

Poslovni putnici i svi oni koji žele više udobnosti tokom leta, posebno onog dugolinijskog, imaju dobar razlog da se odluče za premium ekonomsku klasu aviokompanije LOT.

LOT je u cilju promocije svoje sjajne premijum ekonomske klase u avionima Dreamliner (Boeing 787) ponudio fantastične cene za srpsko tržište.

Povratna karta u premijum ekonomskoj klasi do Njujorka je sada samo 829 evra, a do Čikaga 929 evra.

Putnici iz Beograda preko Varšave mogu da lete do tri severnoameričkog grada i da tako osete sve čari letenja u savremenom i izuzetno udobnom avionu Dreamliner, koji je jedini tip aviona koji LOT koristi u svom dugolinijskom saobraćaju.

Promocija važi do 22. avgusta, za putovanja u periodu do 31. marta. Sve cene uključuju takse i uobičajenu nadoknadu za izdavanje karte, koja se može kupiti preko sajta ove kompanije ili u svim ovlašćenim agencijama za prodaju aviokarata.