Poljska aviokompanija LOT je uvela dodatni šesti nedeljni let na liniji Varšava – Beograd – Varšava. Novi let će biti četvrtkom počev od 20. juna.

LOT će na ovoj liniji letiti svakodnevno osim subotom sve do 26. septembra kada će ponovo biti pet nedeljnih letova.

LOT je tokom prošlog zimskog reda letenja ukinuo letove do Beograda zbog njihove izrazite sezonalnosti.

Od letnjeg reda letenja avioni LOT-a ponovo sleću u Beograd, a kako su nam potvrdili u LOT-ovom predstavništvu u Beogradu popunjenost je na početku dobra.

"Trenutno pravimo planove za narednu zimsku sezonu, i trudimo se da liniju do Beograda zadržimo i preko zime. Iako je ona jakog sezonalnog karaktera sigurni smo da bi mogla da bude održavana i tokom cele godine, uz smanjenje kapaciteta zimi", kažu u predstavništvu LOT-a.

U LOT-u poručuju da je putnika iz Beograda sve više i posebno ističu skori povratak Dreamlinera na letove ka Severnoj Americi koji su inače veoma primamljivi našim putnicima zbog povoljne cene, jednostavne konekcije, a uskoro i vrhunske usluge na najmodernijim avionima na svetu.

Osim do Severne Amerike, u LOT-u računaju i na druge destinacija koje bi mogle biti atraktivne putnicima iz Srbije. Oni nude povoljne karte do Pekinga i nazad (u saradnji sa Swissom), a trenutno se radi i na formiranju posebnog cenovnika za grupe na letu do Varšave, koju žele da promovišu kao vikend destinaciju iz Beograda.