Avion Boeing 787, poznat pod imenom Dreamliner, prevezao je pola miliona putnika za poljsku aviokompaniju LOT.

Veoma preciznim statističkim analizama utvrđen je i 500-hiljaditi putnik u Dreamlineru sa poljskom zastavom.

On je 19. novembra leteo od Varšave do Njujorka i bio je veoma iznenađen kada su ga predstavnici LOT-a i varšavskog aerodroma obasuli poklonima.

"Najnapredniji avion na svetu je velika atrakcija i još uvek pobuđuje veliko interesovanje putnika i svih onih koji sanjaju o letenju. Drago nam je da danas zajedno sa LOT-om možemo da ponudimo putnicima direktne letove Dreamlinerom iz Varšave, i to je naša neporeciva prednost u odnosu na većinu aerodroma u Centralnoj Evropi", izjavio je direktor aerodroma u Varšavi Mihal Kačmarčik, i dodao: "Naš aerodrom je prva evropska kuća za Dreamliner i mi smo veoma ponosni na to"

LOT je prva evropska aviokompanija koja je u saobraćaj uključula ovaj tehnološki napredni avion. Prvi je stigao 14. decembra 2012. godine, a danas ih u floti poljskog prevoznika ima ukupno šest. Od avgusta 2013. elokupan interkontinentalni saobraćaj LOT-a prema Čikagu, Njujorku, Torontu i Pekingu se obavlja Dreamlinerom. Još dva ovakva aviona treba da budu isporučena LOT-u do kraja 2017. godine.