Poljski avioprevoznik LOT je upravo objavio da u saobraćaj vraća prizemljeni avion Dreamliner (Boeing 787).

Ovaj avion je po nalogu američkih vazduhoplovnih vlasti (FAA) 16. januara isključen iz saobraćaja, a njihova odluka je ispraćena širom sveta.

FAA je 19. aprila odobrila upotrebu litijum jonskih baterija koje su bile na dodatnim ispitivanjima zbog sumnje da su samozapaljive.

Nakon uspešnih probnih letova obavljenih u martu i početkom aprila, avion Dreamliner je od prošle nedelje spreman za saobraćaj.

Iz LOT-a je danas stigla i prva najava novih letova ovog aviona. Kako stoji u saopštenju avion je već unet u rezervacione sisteme, a prvi let je planiran za 5. jun na liniji od Varšave do Čikaga. U narednim nedeljama Dreamliner će postepeno biti postavljen i na druge letove ka drugim gradovima.

LOT je ranije planirao da ovaj avion koristi za letove prema severnoameričkim destinacijama (Njujork, Čikago i Toronto). Iz ove kompanije podsećaju putnike na sve prednosti letova Dreamlinerom. Ovaj avion odlikuju brojna nova tehnološka rešenja koja utiču na poboljšanje putničke udobnosti i doživljaja tokom leta. (Više o Dreamliner-u)

Povećanje letova iz Beograda

Putnici iz Srbije, od početka letnjeg reda letenja mogu ponovo da koriste usluge aviokomapnije LOT, koja je vratila svoje letove na liniji Beograd – Varšava, omogućivši tako putnicima vezu ka letovima prema Severnoj Americi. Sa Dreamlinerom na ovim rutama i sa konkurentnim cenama LOT ozbiljno računa na tranzitne putnike iz Srbije.

U planu je uvođenje dodatnog, šestog leta nedeljno iz Beograda, koji je planiran da se obavlja četvrtkom počev od 20. juna. LOT putnicima nudi povoljne cene karata do Severne Amerike. Povratna karta do Njujorka sa svim taksama i nadoknadom za izdavanje može se kupiti već od 650 evra. Karta do Toronta je 763 evra, a do Čikaga 803 evra.