Air Serbia je objavila novi, letnji red letenja za letnju sezonu 2015, koji počinje 29. marta i trajaće do 25. oktobra.

Prema najavama iz sprskog nacionalnog avioprevoznika ovog leta će biti samo jedna nova linija u odnosu na prethodni letnji red letenja, do Zagreba.

Ova linija je uspostavljena u decembru prošle godine i biće nastavljena.

Air Serbia će tokom letnje turističke sezone uspostaviti i svoje standardne sezonske linije ka Dubrovniku, Malti, Puli, Splitu i Varni, čime će ukupan broj destinacija biti 40 u 29 zemlje.

Putnici Air Serbije mogu da očekuju povećan kapacitet i unapređenu povezanost na postojećim linijama. Biće povećan broj letova ka Amsterdamu, Bejrutu, Briselu, Ljubljani, Podgorici, Pragu, Tirani i Tivtu.

Ova kompanija će obavljati u proseku 724 polaska nedeljno u odnosu na 662 nedeljna polaska u letnjoj sezoni prošle godine. Nedeljni kapacitet nacionalnog avioprevoznika iznosiće 81.000 sedište što je za 5.700 sedišta više nego prethodnog leta.

Osim letova u redovnom saobraćaju Air Serbia će obavljati i značajan broj čarter letova avionima Boeing 737, koji lete pod brendom Aviolet. Redovan saobraćaj će se obavljati sa dva aviona Airbus A320, osam aviona Airbus A319 i pet aviona ATR 72.