Spajanje rezervacionih sistema Continentala i United Airlines-a najavljeno je za sutra, subotu 3. marta 2012. godine.

Tog dana u 1 sat po istočnoameričkom vremenu (7 po srednje-evropskom) započeće migracija celokupnog Continentalovog sistema na sistem United Airlines-a zbog čega neće biti moguće online rezervacije, prijave za let, izdavanje i štampanje kartata kao i kupona za ukrcavanje.

Globalni rezervacioni sistemi Galileo, Amadeus, Sabra i drugi takođe će izvršiti migraciju Continentala na novu zajedničku kompaniju.

Dve aviokompanije su se udružile početkom 2010. godine. Njihovo spajanje traje od aprila te godine pa sve do danas. Prema planu nova jedinstvena kompanija će se zvati "United Airlines" dok će logotip kompanije biti stilizovan Continental-ov globus. Svi letovi dve kompanije obavljani su pod zasebnim oznakama još od maja 2010, ali uz maksimalnu koordinaciju i saradnju. U novembru prošle godine dva avioprevoznika poseduju jedinstvenu dozvolu za letenje (AOC).

Prema planu spajanja, od sutra će Continental biti izbrisan iz rezervacionih sistema, tako što će se ukinuti njegove oznake na svim letovima (IATA oznaka: CO / ICAO oznaka: COA) koji će dobiti United oznake (UA / UAL). IATA će sutra ukinuti i šifru kompanije "005" koja se koristila za označavanje kontigenta karata Continental-a.

Prilikom seobe rezervacionog sistema postoji mogućnost problema pa putnici treba da provere svoje rezervacije nakon završene seobe i da utvrde da li je sve u redu. Najbolje je da se putnici jave svojim avioagentima koji mogu proveriti sve detalje u rezervaciji i uočiti eventualne nedostatke.

Dodatne informacije koje američke vlasti traže od putnika, a koje moraju biti unete u sve rezervacije za letove prema Sjedinjenim Državama, će takođe biti automatski prebačene na United i vezane za novi UA kod.

Kompletna procedura migracije rezervacionih sistema trajaće do 10 sati po srednjeevropskom vremenu. Nakon toga u svim rezervacionim sistemima će biti samo jedna aviokompanija – United Airlines.