Danas KLM s ponosom slavi svoj stoti rođendan i postavlja rekord postavši prva aviokompanija koja posluje pod originalnim imenom od svog osnivanja. Ovaj jubilej je savršena prilika da se osvrnemo na fascinantnu prošlost KLM-a i na uzbudljivu budućnost pred nama.

Gde god da Vas put odvede
Prvi izvršni direktor KLM-a, Albert Plesman, već je jasno izrazio svoj san: „okean vazduha ujedinjuje sve ljude“ i danas je KLM presrećan što je od početka 1919. godine okupio nebrojeno mnogo ljudi i kompanija. Punih stotinu godina, KLM je kreirao globalno voljen brend, povezujući ljude sa svetom, gde god da vas put odvede.

.

Kao pionir i istinski lider u industriji, KLM je bio jedan od osnivača prvog saveza aviokompanija (KLM – Northvest Airlines) i uveo biogorivo u industriji aviokompanija. KLM je takođe poznat po svom tipičnom holandskom gostoprimstvu, brižnom i preduzetničkom duhu, koji su  putnici uvek cenili.

KLM oblikuje budućnost vazduhoplovstva
Gledajući napred, KLM je spreman za nove mogućnosti, rešavanje izazova, povezivanje sa partnerima i primenu novih tehnologija kako bi pružio svojim putnicima najbolje moguće iskustvo. Što se tiče održivosti, KLM ne želi da bude pasivan posmatrač već snage usmerava na pronalaženje rešenja za smanjenje emisije CO2. Najnovija inicijativa KLM-a „Letite odgovorno“ postavlja standard za sutrašnje vazduhoplovstvo.

U susret budućnosti
KLM je spreman za sledećih stotinu godina putovanja sa vama. Veliko hvala svima koji ste bili deo neverovatnog putovanja KLM-a i koji su omogućili ovu neponovljivu godišnjicu.

Ostaje stotinu godina čarolije letenja – pogledajte KLM100 video ili pročitajte više KLM 100 godina.

Twitter beeld Plane