Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, dobila je dva Zlatna priznanja Udruženja za tržišne komunikacije Srbije (UEPS) za svoju integrisanu brend kampanju "Air Serbia. Nova krila Evrope."

Prestižna priznanja uručena su na ovogodišnjoj svečanoj dodeli priznanja, održanoj sinoć u Domu omladine u Beogradu, kojoj je prisustvovalo više od 300 vodećih poslovnih ljudi i profesionalaca iz oblasti tržišnih komunikacija.

Nezavisni žiri koji čini 13 profesionalaca iz oblasti marketinga opredelio se za upečatljivu brend kampanju Air Serbije zbog njene delotvornosti u širokom spektru medija i zbog njene međunarodne komponente. Među 270 radova u 22 kategorije, žiri je Air Serbiji dodelio dva Zlatna priznanja u kategorijama "Integrisana kampanja – transport i turizam" i "Promocija srpske propagandne struke u inostranstvu".

Generalni direktor Air Serbije Dane Kondić ovim povodom je izjavio: “Air Serbia je u protekloj godini učinila značajan napredak u Srbiji, regionu i širom Evrope, pa je ova priznanja na lep način zaokružuju. Jedan od pokretača našeg uspeha, naročito u inostranstvu, je kampanja koju smo pokrenuli krajem oktobra. Ona je zaista doprinela uvećanju prepoznatljivosti Srbije, Air Serbije, njenih proizvoda, usluga, vrednosti i težnji. Ova kampanja je od velikog značaja za jačanje naše pozicije širom Evrope."

Priznanja UEPS, koja se dodeljuju već 54 godine, su među najznačajnijim i najstarijim priznanjima u oblasti tržišnih komunikacija u Srbiji. UEPS je osnovan 1960. godine i najstarija je nacionalna organizacija u svojoj oblasti. Osnovni cilj organizacije je da afirmiše i unapredi ovu oblast profesionalnog delovanja u Srbiji putem brojnih aktivnosti na polju obrazovanja i obuke, organizacije profesionalnih skupova, seminara, okruglih stolova, prezentacija i kreativnih radionica.